Kásler Miklós a magyar egészségügyről: "meg se rendültünk"

Kásler Miklós a magyar egészségügyről: "meg se rendültünk"

Meg se rendültünk, Lombardia összeomlott, más nagy nyugati rendszerek kollabáltak. Magyarországon ez nem fordult elő, és nagyon úgy néz ki, hogy nem is fog

– mondta Kásler Miklós miniszter a HírTV-ben, amikor Bayer Zsolt arról kérdezte, mit szól hozzá, hogy az ellenzék az egészségügy összeomlásáról beszél.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere úgy véli, az egészségügy felszereltségében, struktúrájában, de „a várvédők szívében is” Európában a legjobbak közé tartozik. Meglátása szerint, hacsak valami egészen különös katasztrófa nem történik, amiben egész Európa megroppan, a magyar egészségügy helyt fog állni. 

Lombardia példája talán abból a szempontból is érdekes lehet, hogy ezekben a napokban egymillió főre vetítve szinte ugyanannyi koronavírusos beteget ápolnak a magyar kórházakban, mint tavaly tavasszal az észak-olasz tartományban. 

Kásler továbbá elismerő szavakkal méltatta a kormányt, amiért időben szigorított. Szerinte enélkül 3-4 hét alatt megduplázódott volna a halottak száma. 

Ennek kapcsán érdemes megjegyezni, hogy Orbán Viktor február 25-én jelentette be a járvány legnehezebb heteinek érkezését, míg Müller Cecília tisztifőorvos ennél is korábban, február 18-án közölte, hogy itt a harmadik hullám. Az új intézkedések bevezetésére azonban csak március 8-án került sor.