"Kedves tranzitzónalakók!"

A bevándorlók letelepítése elleni országos tüntetéssorozatba kezdett a Jobbik. Ennek első állomása Szekszárdra vezetett. 

Első pillantásra persze kicsit szokatlan a helyszín, hiszen Tolna megye székhelyének neve eddig a bevándorlás kapcsán nem került a hírekbe. Persze ha tudjuk, hogy Martonfa mindössze ötven kilométerre van innen, máris érthető, hogy az egész ország érintett-e kérdésben.
 
A Szekszárd központjában található Garay téren a nagy meleg ellenére is mintegy 200 ember gyűlt össze, hogy demonstráljon a bevándorlás kezelése, vagy éppen - csúnya szóval élve - kezeletlensége miatt.
 
Novák Elődöt és Mirkóczki Ádámot Szabó Balázs, a Jobbik Tolna megyei elnöke fogadta házigazdaként, aki bevezető beszédében a Szekszárdot sújtó kivándorlást hozta fel példaként. Nem bevándorlókra, nem tranzitzónára, hanem a külföldön dolgozó fiatalok hazacsábítására van szüksége az országnak, a városnak - hangsúlyozta.

Tranzitzónalakók!

"Megértük, hogy az egész ország egy nagy tranzitzónává alakult a nyárra, megértük, hogy a himnusz eléneklése már-már demonstrációt jelent az országban" - kezdte beszédét Novák Előd, aki a bevándorlás mellett a magyarság tragikus demográfiai helyzetére hívta fel a figyelmet.
 
 
Emlékeztetett: miközben a magyar nők már átlagosan egy gyermeket sem szülnek, a statisztikákat a cigányság népességrobbanásával "szépítik", az ország nem, csak a bevándorlók teljesítenek jobban.
 
Miközben a kormány a bevándorlásban gondolkozik, a Jobbik a kivándorlók visszacsábításában hisz.  Elfogadhatatlan, hogy miközben a menedékkérőkre napi 4300 forintot költ a magyar állam, a magyar munkanélküliekre napi 2200 forintot sem fordítunk. Vagy lezárjuk a határainkat, vagy - Vida Ildikóhoz hasonlóan - tolmácsot kérünk - mondta Novák.
 
A Jobbik alelnöke felhívta a figyelmet a kormány játékkerítésére is:
át lehet alatta bújni, kapukat építettek rá, rendőreinket pedig arra kényszerítették, hogy egyenruhás hostessekként kísérjék be az országba a bevándorlókat.
Szolidarítanunk kell a kijelölt menekülttáborok környékén élő emberekkel, azokkal a településekkel, mint Martonfa, Sormás, vagy épp Kiskunhalas - folytatta. A kormány beengedi a bevándorlókat, de ki már nem mehetnek, és most szétszóródhatnak az országban. Eközben a kormány most már munkát is akar nekik adni - emlékeztetett a politikus arra a minapi javaslatra, miszerint 59 ezer ember kapna - értelemszerűen közfoglalkoztatás keretében - munkát. 
 
A kormány célja nem a bevándorlók kívül tartása, a magyarság azonban nem tudja eltartani őket. Míg a kormány a letelepítés politikáját követi, addig a Jobbik azt mondja: eddig, s ne tovább. Ne engedjék, hogy más településekhez hasonlóan Szekszárd is tranzitzónává alakuljon - szólított fel beszédének végén Novák.
 
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője főleg a külpolitikai háttérre, ok-okozatokra hívta fel a figyelmet beszédében. 
Bár van köztük olyan, aki ténylegesen háború elől menekül, a január 1-je és augusztus 31-e között bevándorolt 160 ezer ember túlnyomó része 17-40 év közötti férfi.
- mondta. Mirkóczki szerint ez is jelzi, ezek az emberek nem a háború elől menekülnek, hiszen akkor mindenki hozná magával a családját, gyerekeit, sokkal inkább egy jobb élet reményében érkeznek. Miközben maguk mögött hagyták Törökországot, Görögországot, Macedóniát, Szerbiát, mely országok mindegyike biztonságos országnak számít - emlékeztetett.
 
 
Feltette a kérdést, 
vajon mely hatalom, mely ország hadserege volt az, amely puccsok sorát rendezte, országokat bombázott le?
Mirkóczki szerint az Egyesült Államok és legszorosabb szövetségesei a felelősök a kialakult helyzetért, azok, akik létrehozták azokat a terrorszervezeteket, amelyeket a hírekben legtöbbet hallunk, így például az Iszlám Államot.
Az emberáradat elől nemcsak a saját határainkat védjük, hanem az EU-ét is. Csakhogy a napi gyakorlatban nem védjük - folytatta, ugyanis ez nem határvédelem, ez nem határőrizet. Az Unió pedig impotens, segítség helyett nem csinál semmit, de legalább megköti a tagállamok kezét, hogy ők se csinálhassanak semmit.

Nem szeretnénk átjáróházat

Emlékeztetett: a Jobbik 2009 óta hangoztatja a határőrség visszaállításának fontosságát. Így ha most lenne, 
akkor nem kéne azon agyalni, hogy milyen jogosítványokat adjunk a honvédségnek, vagy éppen a rendőrség szakközépiskolásait hogyan képezzük át "határvadásszá".
A Jobbik szóvivője szerint bár az Unió kritizál, de szankciókkal nem él, méghozzá azért nem, mert az Orbán-kormány minden előírásnak megfelel. A Dublin III. rendelet értelmében a kormány által lelkesen regisztrált bevándorlókat vissza fogják hozzánk deportálni, nem véletlen, hogy a görögök és olaszok csak úgy ímmel-ámmal regisztrálják a menekülteket. 
 
A magyar kormány és a Fidesz ismét jobbról akarja előzni a Jobbikot, nagyobbat mond, de közben minden uniós paragrafust végrehajt.
 
A Jobbik szerint ezért 
 
  • a regisztrációt haladéktalanul be kell fejezni
  • a Dublin III. rendeletet akár fel kell mondani
  • a menekülttáborokat ténylegesen zárttá kell tenni
  • a menekülttáborokat visszafordító táborokká kell alakítani, vagy épp be sem szabad engedni őket
  • aki illegálisan átlépi a zöldhatárt, azt haladéktalanul ki kell utasítani az országból
 
- hívta fel a figyelmet a Jobbik módosító javaslatára. 
 
Mirkóczki, mint a nemzetbiztonsági bizottság tagja, emlékeztetett az egyik legfontosabb, de talán kevesebbet hangoztatott problémára:
 
Rendőrség, titkosszolgálatok ide-vagy oda, a terroristákat szinte lehetetlen kiszűrni. Ezért meg kell akadályozni, hogy ezek az emberek egyáltalán beléphessenek az országba.