Kell egy jó csapat? - 1,8 milliárdot kaszált a felcsúti polgármester cége

A nemrég közzétett céges beszámoló szerint tavaly a felcsúti polgármester cégéből 1,8 milliárd forint osztalékot vett ki - számol be a Menedzsment Fórum.

A Mészáros és Mészáros Kft.-nek a korábbiaknál jobb éve volt tavaly, hiszen amellett, hogy a cég árbevétele a korábbi 9,7 milliárd forint után 9,8 milliárdra növekedett 2014-ben, a nyereségét is tudta növelni.

Egy jó csapat

Mindez ráadásul úgy történt, hogy az átlagos állományi létszám, az előző évhez képest, 31 fővel, 171 főre csökkent, igaz, eközben a személyi jellegű költségek tizenhárom százalékkal emelkedtek.

Karrierlehetőség

A Mészáros és Mészáros Kft.-nek főmérnöke és műszaki vezetője korábban a  Körösaszfalt Zrt. tulajdonába került Magyar Építő Zrt.-nél vezérigazgató lett.

Magas ismeretségek

Lázár az Indexnek adott áprilisi interjújában Mészáros Lőrinc felcsúti polgármestert is bírálta, akit a sajtó erősen hiányos vagyonnyilatkozata miatt támadott. A miniszter akkor azt mondta, neki is el kell számolnia vagyonával. Mészáros erre azt mondta, hogy már elszámolt, csakhogy orosz cégét valahogy lefelejtette a bevallásról, pedig még Kiss Szilárd is üzlettársa volt.