Hazaért, de nem nyilatkozik Kenderesi Tamás

Hazaért, de nem nyilatkozik Kenderesi Tamás

Csütörtökön éjfél körül megérdekezett Magyarországra Kenderesi Tamás. Mint ismert: az úszót feljelentette egy dél-koreai hölgy, mivel állítása szerint zaklatta a magyar úszó. Kenderesi maga is elismerte, hogy meggondolatlan mozdulat tett a hölgy felé. 

Az úszó kifizette a 774 ezer forintnak megfelelő dél-koreai büntetést, így hazatérhetett. Kenderesi csupán annyit mondott az SzPress Hírszolgálatnak, hogy mielőbb szeretne találkozni Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, és személyesen beszámolni a történtekről, és mindarról, ami azután következett.

A szövetség célja az, hogy tiszta víz kerüljön a pohárba, és a lehető leggyorsabban pontot tegyenek a nagy port felvert ügy végére. Nehezíti a feladatot, hogy a Dél-Koreában hozott döntés pontos tartalmát és a jegyzőkönyveket várhatóan csak 2-3 hét múlva ismerhetik meg.

Kenderesi Tamás egyébként kijelentette, hogy a Dél-Koreában megfogalmazott és a sajtóhoz eljuttatott közleményéhez egyelőre semmit sem kíván hozzáfűzni.

Az úszóelnök fegyelmit indít Kenderesi Tamás ellen

Csütörtökön utazhat haza Kenderesi Tamás, akit a Yonhap hírügynökség szerint 3 millió dél-koreai wonra (714 ezer forint) büntettek meg szexuális zaklatás vádja miatt A 22 esztendős sportolót egy dél-koreai nő vádolta meg zaklatással, miután hozzáért egy éjszakai bárban. Kenderesi maga is elismerte, hogy "meggondolatlan mozdulatot" tett, azonban a zaklatás vádját tagadta.