Képmutató az eddigi kormánypártok megemlékezése a kommunizmus áldozatairól

A kommunizmus áldozatai forognak a sírjukban, mikor álszent módon emlékeznek rájuk, de az antikommunista követeléseket lesöprik, vagy csak maszatolnak. A Jobbik zászlóbontó gyűlésén Pongrátz Gergely, a Corvin köz legendás parancsnoka indította útjára a pártot, ezért kormányra kerülésünk esetén a jelenlegi, képmutató megemlékezések helyett haladéktalanul cselekedni is fogunk. Ellenzékből is igyekszünk jobb útra téríteni a kormányt, ezért most országgyűlési vitanapot kezdeményezünk „A rendszerváltás mulasztásai – ma is aktuális antikommunista követelések” címmel.

A Jobbik rá szeretne világítani, hogy az egypárti Nemzeti Emlékezet Bizottsága csak a további időhúzást szolgálja, miközben még mindig államtitkár lehet a D-209-es fedőnevű Medgyessy Péter egykori kollégája, egy szintén III/II-es ügynök, Tasnádi László. A 2060-ig titkosított, mágnesszalagokon rögzített állambiztonsági aktákat kutathatóvá kell tenni.

Elfogadhatatlan az is, hogy az egykori kommunista vezetők ebben az állítólag új rendszerben szintén meghatározó politikusok lehetnek, így pl. a KISZ KB-titkár Gyurcsány Ferenc. A Jobbik az állami cégek éléről is eltávolítaná a pártállami vezetőket - áll a közleményben.

A párt szerint a kommunista luxusnyugdíjak folyósítása a legfelháborítóbb. Félmegoldásnak is kevés látszatintézkedés a kommunista kitüntetések után járó, néhány ezer forintos nyugdíjpótlékok megvonása az érintettek tizedénél, miközben a Mansfeld Péterre halálos ítéletet kérő ügyész, Mátsik György juttatása egy forinttal sem csökkent, akiké pedig igen, mint Biszku Béla és Nyers Rezső esetében is láthattuk, csak minimális mértékben, így még mindig többszázezres luxusnyugdíjat kapnak havonta, ráadásul idén ismét emelték az ő juttatásukat is. Az előző rendszerben pártállami vezetőként kiemelt bérezésben, ezáltal ma akár pótlék nélkül is kiemelt alapnyugdíjban részesülők juttatásának felülvizsgálatához a Jobbik által már 2010 júliusában benyújtott törvényjavaslat elfogadása volna szükséges, amelyet számtalan alkalommal szavazott le az Országgyűlés az MSZP és a Fidesz összefogásával, Biszku legnagyobb örömére. A Jobbiknak ez a javaslata több ezer embert, évi több milliárd forintot érintene - olvasható a Murányi Levente által jegyzett közleményben.