Kirúgták Kerényit, miután már egy 13 éves áldozat is szóba került

A Budapesti Operettszínház igazgatósága kedden azonnali hatállyal kirúgta Kerényi Miklós Gábort.

A Budapesti Operettszínház igazgatósága kedden azonnali hatállyal kirúgta Kerényi Miklós Gábort, írja az Index az Operettszínház közleményére hivatkozva.

Azt írták, a színház „a leghatározottabban elítéli a fizikai bántalmazás minden formáját, különös tekintettel azokra az esetekre, amelyek hatalommal való visszaéléssel együtt valósulnak meg. Kijelenti, hogy elkötelezett az ilyen ügyek felderítésében, a zaklatást vagy fizikai bántalmazást elszenvedett áldozatok minden lehetséges eszközzel történő megsegítésében, továbbá kéri, hogy az érintettek az igazság törvényes keretek között történő tisztázása végett a megfelelő lépéseket tegyék meg.”

Emellett megkezdték egy belső etikai és bejelentési protokoll kidolgozását, „amely a színházban zajló művészi és gyakorlati munka kapcsán a jövőben megfelelő kontrollt tud biztosítani a hasonló esetek elkerülésére.” – írták.

13 éves álozata is lehetett

Czapáry Veronika író, költő az ATV Start című műsorában beszélt arról, hogy csak ő hat vélelmezett áldozatról tud, ezek között pedig 

kiskorúak is voltak, erőszak is volt, fiúk és lányok is. Többek között egy 13 éves fiú is.

Az író szerint Kerényi Miklós Gábor volt ezeknek az elkövetője.

Arról beszélt, hogy a gyerekek felnéztek az igazgatóra, aki először szóbeli megalázást követett el, utána pedig már fizikai atrocitásokat is.

„Állandó volt a nyúlkálás, meg amit úgy hívnak a fiúk, hogy mogyorózás”

- mondta az áldozatokról, akiket meg is félemlítettek.

Tegnap Maros Ákos színész beszélt nyíltan arról, hogy Kerényi Miklós Gábor hogyan bántalmazta, molesztálta őt fiatal korában „büntetésként”.

Mint elmesélte, például "fenekelés" közben azt mondta áldozatának, hogy nyugodtan sírjon is ha kell, mert a könnyek és a fájdalom megtisztulást hoznak.