Kérte a Vatikán a Rolling Stones koncert elhalasztását

A veterán angol rockbanda péntek este lépett színpadra a havannai Ciudad Deportiva arénában, százezrek előtt - mégpedig ingyen. A Daily Mirror című baloldali brit tömeglapnak azonban a fellépést szervező bennfentesek elmondták: a koncert előtt a Vatikán levélben kérte az együttest, hogy a show ne nagypénteken legyen. A levélben állítólag olyan javaslat is szerepelt, hogy a Rolling Stones kezdje helyi idő szerint éjfél után a koncertet, mert így elkerülhető lenne a rendezvény és az ünnep ütközése.

A Mirror forrásai szerint az együttes tagjai "nem akartak hinni a szemüknek", amikor megkapták a levelet. "Jóllehet nem állt szándékukban megbántani Ferenc pápát", szerződésben vállalták a pénteki fellépést, és e szerződéses kötelezettségüknek eleget kívántak tenni, emellett "a kubai népnek is megígérték a koncertet, és nem akartak csalódást okozni".

Az együttes ezért "tiszteletteljes válaszlevelet" intézett a Vatikánhoz, egyebek mellett azzal érvelve, hogy sok más zenei rendezvény is volt nagypénteken világszerte.