A kormányközeli médiaholdingtól kirúgták, százmilliós megbízással vigasztalódhat

A kormányközeli médiaholdingtól kirúgták, százmilliós megbízással vigasztalódhat

Varga István volt fideszes képviselőt több mint egy évvel ezelőtt nevezték ki a kormányközeli médiamamut, a Kesma kuratóriumi elnökének, közvetlenül ezután arról beszélt, hogy "igényes, jó tollú újságírókat" inkább a másik oldalon lát, úgyhogy gyorsan le is mondott.

Hiába magyarázkodik Kocsis Máté, Varga Istvánnak félig igaza volt

Hat évet húztam le a Hír TV-ben. Benne voltam a G-nap előtti csapatban, de azután is része maradtam. Egy hónapig még dolgoztam a televízió visszafideszesítése után is. Életemben nem hoztam jobb döntést, mint amikor a hatalomátvétel hírét meghallva azonnal, augusztus elsején beadtam a felmondásomat.

Nem volt világos, hogy Vargát felfogta-e a Fidesz egzisztenciális hálója, vagy teljesen körön kívülre került, de a 24.hu mostani adatigénylése azt mutatja, hogy nem lett kegyvesztett a NER-ben. Ügyvédi irodája, két másikkal együtt, több mint 400 millió forint garantált bevételhez juttattják azzal, hogy a devizahitelesek kizárólag velük készíttethetik el a szükséges formaszerződést ahhoz, hogy visszavásárolják ingatlanjukat az államtól.

Az irodákat meghívásos pályázaton választották ki, a Nemzeti Eszközkezelő magyarázata szerint azért, mert túl rövid volt a határidő. A másik kettő ügyvéd Borsfai Balázs és Pfeifer Tamás, utóbbi Gulyás Gergellyel közösen hirdette meg a Budapesti Ügyvédi Kamarában az ügyvédjelöltek kamarájának megalapítását.