Kész iparág létesült kuruzslásra

Már a kormány is elismeri.

Sneider példaként említette a közelmúltban történt hatvani öngyilkossági kísérletet, mikor egy szakközépiskolás akarta eldobni az életét. Korábban az iskolában dolgozott iskolai pszichológus, így könnyen lehet, hogy egy jól képzett szakember közreműködése mellett elkerülhetőek lennének az ilyen és az ehhez hasonló esetek. 
 
Magyarországon bár a mentális egészség területén dolgozókra - ahogy a sajnálatos példa is mutatja - egyre nagyobb szükség van, ennek ellenére a szakmában dolgozók és a szolgáltatás iránti bizalom nem megfelelő. Ennek oka az, hogy nincs törvényes rend a jogosítványok körül, pszichológiai szolgáltatásokat nyújtanak mindenféle emeltdíjas telefonok végén, olykor a televíziók kamerái előtt lévő, sok esetben önjelölt pszichológusok - fogalmazott Sneider. 
 
Rétvári válaszában elismerte, hogy a nyilvántartás hiányából fakadóan nem ellenőrizhető sem a szolgáltatást igénybe vevő által, sem a hatóságok által, hogy az adott, magát pszichológusként feltüntető szolgáltató valóban rendelkezik-e az előírt képzettséggel. Sokan ezt kihasználva, megfelelő végzettség nélkül végeznek pszichológiai szolgáltatást, megtévesztve ezzel a szolgáltatást igénybe vevőt, esetleg a hatóságokat is.
 
Sneider Tamás az Alfahír megkeresésére elmondta, a Jobbik elfogadhatatlannak tartja, hogy egy kész iparág létesült az emberek lelki egészségével kapcsolatos kuruzslásra, amely egy felelős kormányzati munka során megelőzhető lett volna.