Egy 1999-ben történt gyilkosság gyanúsítottját fogták el

Egy 1999-ben történt gyilkosság gyanúsítottját fogták el

Elfogtak két szlovák állampolgárságú férfit - egyiküket Németországban, a másikat Budapesten -, akit egy 23 évvel ezelőtti gyilkossággal gyanúsítanak - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda szerda reggel a rendőrség honlapján.

A police.hu-n azt írták, a nyomozás adatai szerint 1999. február 2-án a Budapest XV. kerületében, a Szent Korona útján található egyik vendéglátóhelyen ismeretlen tettesek megöltek egy magyar és egy bolgár állampolgárságú férfit.

A bizonyítékok alapján a bűncselekményt D. Alex és B. Karol szlovák állampolgárok követték el, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki, amelynek alapján október 8-án D. Alexet Budapesten, míg B. Karolt ugyanazon napon Németországban elfogták a rendőrök.

A német hatóságok B. Karol kiadatásáról döntöttek, majd - az osztrák rendőség közreműködésével - november 30-án Hegyeshalomnál átadták a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorelhárítási Központ munkatársainak.

A férfit november 30-án gyanúsítottként hallgatták ki a fenti ügyben, majd őrizetbevételét követően letartóztatására tettek előterjesztést.

Mintegy 23 év után kattant a bilincs

Egy 1999-ben elkövetett emberölés másik gyanúsítottját hozták Magyarországra német és osztrák rendőrök.

A hvg.hu az eset kapcsán arról írt, a Csontkezűnek nevezett Döcher György alvilági vállalkozó feleségével és bolgár testőrével egy újpalotai presszóban tartózkodott, amikor egy géppisztolyos az asztalhoz lépett és hidegvérrel kivégezte őt és a testőrt. A gyilkos azután sarkon fordult, és öles léptekkel elindult kifelé a presszóból, végül elhajtott a helyszínről.