Kettős beszédet folytat a Fidesz a halálbüntetéssel kapcsolatban

A Jobbik szerint Orbán Viktor tízmillió embernek hazudott, amikor azt mondta: napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését és vitatkozni kell róla.

A honatya politikai hullarablásnak nevezte azt, hogy a kormány népszerűségvesztése miatt egy tragédiát igyekszik meglovagolni. Ha a Fidesz egy másodpercig is komolyan gondolta volna azt, hogy érdemi vitát szeretnének folytatni a halálbüntetésről, akkor már régen megjelölte volna a vitanap dátumát.
 
A Fidesz továbbra is a tapolcai sokkhatás alatt áll, ezért olyan politikai manőverekbe kezd amiben láthatóan nem tudják, mit csinál a jobb kéz és mit csinál a bal - hangsúlyozta a politikus. Álláspontja szerint Orbán Viktor tízmillió embernek hazudott, amikor azt mondta: napirenden kell tartani a halálbüntetés kérdését és vitatkozni kell róla. Ennek ellenére a miniszterelnök még nem írta alá a Jobbik kezdeményezését a halálbüntetésről szóló vitanap megtartásáról. 
 
A radikális ellenzéki párt azt szeretné, hogy mint nulladik lépésként egy politikai vitanap keretében beszéljenek az Országgyűlésben a halálbüntetésről. Ezt követően pedig egy hosszú hónapokig tartó, minden érintett bevonásával történő széles körű társadalmi vitát folytatnának a kérdésről. A politikus szerint a Fidesz ezt nyilvánvalóan nem akarja, mindezt bizonyítja, hogy most már két hete, különböző okokra hivatkozva nem foglaltak állást a kérdésben. Mivel a többi parlamenti párt nem támogatja a kezdeményezést, a Jobbik önmagában nem tud a Fidesz nélkül vitanapot tartani.
 
Az alfahir.hu azon kérdésére, hogy Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos, törvénytelennek minősítette az ózdi közmunkások kamerával történő megfigyelését Mirkóczki Ádám azt válaszolta: Péterfalvi Attila saját állásfoglalásának is ellentmondott, hiszen azt állította, hogy a kamerával történő megfigyelés törvényes, amennyiben az az élet és a vagyonbiztonságot érinti. A politikus szerint mivel az elmúlt időszakban, számos vagyon elleni bűncselekményt követtek el a közmunkások azért el is dőlt, hogy jogszerű-e a megfigyelés, vagy sem. Példaként a kiosztott szerszámok és egyéb eszközök eltűnését említette.  
 
Választ vár továbbá Péterfalvi Attilától arra, hogyha az ózdi közmunkások megfigyelése törvénytelen, akkor mi a helyzet, a rendőrökkel, banki alkalmazottakkal vagy pénztárosokkal, akik mind egész munkaidejük alatt megfigyelés alatt állnak.