Ki nem találják, ki újítja fel az újpesti stadiont

Pályázott a Strabag is, ám úgy tűnik, a miniszterelnök vejének cége előnyösebb ajánlatot tett.

Mindez azért is érdekes, mert a napokban felmerült, hogy az Újpest jövőre nem saját stadionjában, hanem a Vasas-pályán játszaná meccseit, a következő szezonra vonatkozó licenckérelmükben is az Illovszky Rudolf Stadiont jelölték meg hazai pályaként - igaz, a klubnál azt mondták, ez csak biztonsági megoldás.

A problémát az okozza, hogy a stadion nem a klub tulajdonában van, csupán bérli azt a Nemzeti Sportközponttól. A bérleti szerződés lejár, a meghosszabbításról pedig egyelőre nem sikerült megállapodni, mivel a belga klubtulajdonos, Roderick Duchatelet túlzónak tartja a stadion használatáért kért összeget. A gondot az jelenti, hogy az eddigi kedvezményes ár helyett piaci árat kérnek a belgától, a két összeg között pedig igen jelentős az eltérés.

Egyes találgatások szerint a Fidesz már régóta szeretné hozzájuk köthető ember kezében látni az újpesti klubot is a jelenlegi belga üzletember helyett, aki viszont nehezen válik meg tulajdonrészétől. Egy évvel ezelőtt pletykaszinten felmerült Simicska Lajos érkezése is, februárban pedig arról szóltak a pletykák, hogy Győri Tibor, Orbán Viktor bizalmasa veheti át a klubot, ezekből azonban nem lett semmi.