Kiakadt Karácsonyra a zuglói MSZP

Karácsony egyre nyíltabban szereti jobban a Fideszt, mint a szocikat.


A baloldali polgármester és a zuglói MSZP között elmérgesedett a viszony,  egyre inkább az látszik, hogy Karácsony Gergely mégis jobban szereti a Fideszt, mint a szocikat, ahogy azt az alfahir.hu korábban megírta. A Népszabadság most megkérdezte az érintetteket.

Korábban a zuglói MSZP kiakadt azon, hogy Karácsony szerint a Fidesz frakcióvezetője „kiszámítható” partner. A szocialista párt az egyik közösségi portálon emlékeztetett arra, hogy 2012-ben Karácsony Gergely állítólag azt nyilatkozta: „Jobban utálom a szocikat, mint a Fideszt és irtózok is tőlük már esztétikailag is”.

Karácsony hazugságnak nevezte, hogy ilyet mondott volna, de úgy tűnik, hogy mégis így vélekedik.

Rozgonyi elismerte, hogy megbízható partnere Karácsonynak

Az önkormányzat döntései javarészt konszenzussal születnek, de érdekes együttműködés alakult ki Zuglóban, ahol Karácsony Gergely polgármesternek, a  PM társelnökének inkább a szocialistákkal, mintsem a Fidesszel vannak vitái.

Rozgonyi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője tartja a szavát, eddigi szinte minden döntés konszenzussal született. Rozgonyi a Népszabadság cikkét megosztó bejegyzésben maga is elismeri, hogy  mind Karácsony Gergellyel, mind az MSZP-vel konstruktív tárgyalásokat folytat a Fidesz, mindent betartva amit ígérnek, „maradéktalanul.”

„Be vagyok oltva az ellenségkeresés és a politikai paranoia ellen. Mindenkit a tettei alapján ítélek meg, és ha valaki korrekt, nem fogok rá rosszat mondani azért, mert fideszes” - felelt Karácsony az MSZP felvetésére, számol be a Népszabadság.

Elmérgesedett az MSZP és az MSZP által támogatott Karácsony viszonya

„Az MSZP és a polgármester között viszont nem tökéletes az összhang. A szocialisták kifogásolják, hogy Szabó Rebeka PM-es alpolgármester és Szabó Tímea, a párt társelnöke úgy tartott sajtótájékoztatót a gyermekéhezés elleni fellépésről (a rászoruló zuglói gyerekek a téli szünetben meleg ételt kaptak), hogy őket nem hívták meg. Nem elégedettek azzal sem, ahogy a polgármester a Hungast-Mecsek Kft.-vel kötött szerződést kezeli” - írja a baloldali napilap.

Papcsák Ferenc (Fidesz) előző polgármester két nappal a választási veresége előtt írt alá megállapodást a céggel, mely évi kétszázmillió forintért üzemeltetheti az iskolai tálalókonyhákat. A feladatot korábban az intézmények maguk látták el, olcsóbban. Az új vezetés viszont egyelőre nem mondta fel a szerződést, hiába javasolta ezt az MSZP.

„Feszültséget okoztak személyi ügyek is. Karácsony megvétózta, hogy az MSZP által javasolt ifjabb Feigli Ferenc legyen a vagyonkezelő vezetője, akit  alkalmatlanság miatt eltávolítottak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-től. Nem szavazta meg a közbiztonsági cég élére Kovács-Csincsák László volt MSZP-s képviselőt sem, akit az összes többi párt támogatott. Ezt azzal indokolta: nem zárult le az a Weinek Leonárd volt polgármester elleni büntetőeljárás, amelyben Kovács-Csincsákot megvádolták.” - sorolja az ellentéteket az újságcikk.

Pártok közötti „megállapodás” a cégvezetések összetétele

„Az MSZP  azért is elégedetlen, mert sok fideszes káder pozícióban maradt. A vagyonkezelő leányvállalataként működő médiacég meghatározó alakjait sem küldik el. Karácsony mindössze új vezetőt nevezett ki, a korábban a közmédiában dolgozó Mravik Zsoltot. Az sem tetszik a szocialistáknak, hogy vezérigazgató-helyettes lehetne a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt.-nél Szili Adrián, aki Papcsák alatt vezette a céget. Karácsony azt mondja: ez is része volt a pártok közötti megállapodásnak.” - zárul az összefoglaló.