Kik napjaink igazi hősei?

Bana Tibor országgyűlési, valamint Lábodi Gábor önkormányzati és megyei közgyűlési képviselő is részt vettek az ünnepségen a helyi Ifjúsági Tagozat vezetőségével együtt. Szentgotthárdi vállalkozóknak köszönhetően egy fémszobor és egy emléktábla is őrzi a jövendőnek a nap emlékét ezután, ami hazai, osztrák és szlovén mentősök jelenlétében került leleplezésre. A mentősök felvonulását, az utak lezárását ezúttal nem követték szidalmazások, ökölrázás az autósok részéről, hanem minden közlekedő és gyalogos bámészkodó mosollyal, integetéssel köszöntötte a menetet.

Ünnepi műsorokra, bemutatókra, díjak átadására is sor került a nap folyamán.

A helyi Jobbik mindig is kiemelt figyelmet fordított az egészségügyre, ezen belül a mentőállomásra is. Tavaly Lábodi Gábor helyi elnök egy általa gravírozott üvegasztalt bocsátott jótékonysági árverésre, amelynek bevételéből két szentgotthárdi rászoruló család részesült, valamint a városi és egy Heves megyei mentőállomás. A jövőben is mindent meg fogunk tenni, hogy az egészségügyi ágazat dolgozóin segítsünk, legyen az orvos, ápoló, mentős. Vissza kell adni az egészségügyben dolgozóknak az őket megillető tiszteletet és a megfelelő bérezést, számunkra elfogadhatatlan, hogy szakképzett egészségügyi dolgozóink sorra hagyják el az országot a kilátástalan körülmények miatt.

Erről és más problémákról Bana Tibor kedden napirend után szólal fel az Országgyűlésben.

Minden tiszteletet megérdemelnek az ágazat dolgozói, akik hivatásukkal járó feladataikat nehéz körülmények között, megalázónak mondható bérezés mellett kifogástalanul teljesítik. Visszautalva az írás címére csak annyit tudunk mondani, hogy számunkra bizony Ők a hősök, nem pedig azok a percemberkék, akik holmi valóságshow-kban feltűnve produkálják magukat, a média pedig sztárt csinál belőlük. Sajnos a világszerte tapasztalható elferdült viszonyokat ez teljes mértékben bemutatja. Itt lenne az ideje végre a helyükön, értékükön kezelni a dolgokat.