Letelt a kilakoltatási moratórium: 100 ezer ember kerülhet utcára

De legalább nem jönnek a migráncsok...

2017-ben 11 ezer lakást kellett dobra verni tartozás miatt, idén is nagyjából ugyanennyi várható.

A Széchenyi Hitelszövetség elnöke azt közölte a csatornával, hogy a legtöbben már meg is kapták az értesítést arról, hogy május első heteiben el kell hagyniuk az otthonukat, hiszen a moratórium ideje alatt csak a kilakoltatások szüneteltek, a többnyire eredménnyel záruló árverések nem.

Barabás Gyula szerint a kilakoltatások elkerülésére a bírósági út majdhogy nem járhatatlan, a kevés kivételre nem lehet alapozni.

"Különösen akkor nem, hogyha egy végrehajtási eljárásban egy árverést követően még további, nagyon sok százezer, vagy millió forint marad meg. Itt esély sincs arra, hogy albérletben vagy bármely másban gondolkodjanak azok, akik elhagyják az otthonukat"

- magyarázta az ATV Híradónak Barabás Gyula.

A közhiedelemmel ellentétben a kilakoltatások nem csupán a bedőlt hiteleseket érintik, hanem egyes önkormányzati lakások bérlőit is, akiket általában cserelakás lehetősége nélkül raknak az utcára.

Miközben ilyen híreket olvasunk, azért jusson eszünkbe, hogy a Fidesz a választási kampányban azzal vádolta az ellenzéki pártokat, hogy azok migránsokat költöztetnének a laktanyákba és még ki tudja hová. Miközben ilyen sületlenségek pufogtatásával voltak elfoglalva, Orbánék regnálása alatt több ezer magyar család vált földönfutóvá és veszítette el a tetőt a feje fölül.

A kedves olvasóra bízzuk annak eldöntését, hogy a kettő közül melyik az országra nézve valós fenyegetést jelentő, tényleges megoldásra váró probléma...