Több ezer halott kutyát, macskát és kisállatot találtak dobozokban a kínai Hunan tartományban

Több ezer halott kutyát, macskát és kisállatot találtak dobozokban a kínai Hunan tartományban

Legalább ötezer háziállatot találtak holtan postai dobozokban egy logisztikai központban, a kínai Hunan tartományban – mondták el helyi állatvédők a helyi és nemzetközi sajtónak. A 24.hu cikke szerint az Utopia nevű helyi állatvédő szervezet alapítója, Sister Hua a CBS News-nak elmondta:

“Olyan volt, mint a földi pokol. Az egész hely rothadó állatoktól bűzlött.”

Az állatokat műanyag és fém ketrecekben találták meg, amiket lélegeztetőlyukkal ellátott kartondobozokba raktak.

Az állatok legalább egy héten keresztül voltak élelem és víz nélkül a Luohe városában található logisztikai központban, mire rájuk bukkantak az állatvédők.

Egyértelmű volt, hogy fulladás, kiszáradás és éhezés miatt haltak meg – jelentette ki Hua.

A Global Times kínai állami lap cikke szerint az állatok egy farmról származtak, ahonnan három teherautóval szállították őket előbb Hunan fővárosába, Zhengzhou-ba, majd onnan Luohe városába. Elvileg onnan kellett volna kiszállítani az állatokat a vevőknek, akik az interneten keresztül rendelték meg őket.

A futárszolgálat, ami intézte a szállítást, nem nyilatkozott az esettel kapcsolatban, de a Global Times-nak a cég két munkatársa is megerősítette, hogy szoktak bedobozolt élő állatokat kiszállítani.

Az állatvédők mindössze kétszáz nyulat, ötven kutyát és macskát tudtak élve kimenteni a dobozokból. Az egészséges példányokat a helyszínen sikerült örökbe adni, míg a súlyos állapotban lévőket állatorvoshoz vitték. A halott kisállatokat a helyi hatóságok gyűjtötték be, és temették el.

Noha a kínai jogszabályok tiltják, hogy állatokat postai csomagokban szállítsanak ki, de a tiltást a hatóságok nem tudják rendesen betartatni – mondta el egy ügyvéd a Global Times-nak.