Kipróbálta már a rendőrségi appot?

A RUTIN, teljes nevén a Rendőrségi Útinformációs Rendszer immáron az Android és Windows Phone változat mellett már iOS operációs rendszerekhez is elérhető, ingyenesen letölthető az alkalmazásboltokból. A rendőrség 2015. augusztus 25-én publikálta a saját fejlesztésű mobil applikációját, amely közlekedést segítő tájékoztatásokat küld a felhasználók telefonjaira a rendőrségi tevékenység-irányítási központok információi alapján.
 
 
Az alkalmazásban mind szöveges leírás, mind térképen elhelyezett piktogramok alapján tájékozódhat a felhasználó a különböző közúti eseményekről és forgalomkorlátozásokról, illetve megtekinthetőek a határforgalomra vonatkozó várakozási idők is.
 
A baleseti értesítések és egyéb közlekedési információk többsége – a rendőrségi értesülés időpontjától számítva – tíz percen belül megjelenik a RUTIN felületén. A rendőrségi ügyeletesek eddig több mint 11 000 közúti eseményről küldtek ki üzeneteket a felhasználók telefonjaira. Ez országosan, napi átlagban vizsgálva nagyjából 170 olyan esetet jelent, amelyekről a RUTIN – több alkalommal is frissített – tájékoztatást adott.

Letöltés: