Az üresen álló Budapestnek nem jut a turisztikai támogatásokból, minden az újraindult vidéknek megy

Az üresen álló Budapestnek nem jut a turisztikai támogatásokból, minden az újraindult vidéknek megy

Az Orbán-kormány egy fillérrel sem támogatja a budapesti szálláshelyeket a Kisfaludy-programon keresztül, míg a vidéki szálláshelyekre valósággal öntik a pénzt – állapította meg az mfor.hu. A cikk szerint a vidéki szálláshelyek kezdenek magukhoz térni, egyes helyeken már teltház van, ugyanakkor Budapesten nem csak a külföldi turizmus hiánya miatt bezárt nagy szállodák vannak bajban, hanem állami segítség nélkül a kisebb panziók is válságos időket élnek.

Rávilágítanak, hogy a Kisfaludy-pályázatokat eredetileg valóban a vidéki szálláshelyekre találták ki, ugyanakkor ezek a pályázatok még a COVID-válság előtti időszakból erednek, amikor még a budapesti szállodák, panziók többsége valóban dugig volt külföldi vendégekkel.

Most viszont előbb fog kapni állami támogatást egy nyitva lévő balatoni szálláshely, mint egy hónapok óta bezárt budapesti - hívják fel a figyelmet.

Ugyancsak kivételeznek az idegenvezetőkkel, akik akár egymillió forint támogatást is kaphatnak, ha vidékiek. A budapestiekre ez megint nem vonatkozik, pedig a külföldi turizmus leállása miatt a fővárosi vezetők nagyobb bajba kerültek a vidékieknél.

Megoldást az jelenthetne a fővárosi gondokra, ha divatba jönne a vidékiek budapesti pihenése, de ez a gyakorlat eddig elenyésző mértékű volt.