Mennyibe került, na és mi lesz a kiskunhalasi járványkórházzal?

Mennyibe került, na és mi lesz a kiskunhalasi járványkórházzal?

Írásbeli kérdésekkel fordult július 17-én Szabó Timea a Belügyminisztériumhoz a kiskunhalasi járványkórház koronavírus-járvány utáni sorsáról érdeklődve. A Párbeszéd képviselője arról szeretett volna tájékoztatást kapni, hogy mivel ez a kórház egy jól felszerelt intézmény, felmerül a kérdés, milyen sorsot szán neki a kormány, ha véget ér a koronavírus-járvány, és egyébként ennyibe is került ez a jól felszereltség?

Szabó konkrét kérdésekkel fordult a belügyminisztériumhoz, miszerint:

  • Mennyibe kerültek a kiskunhalasi járványkórház berendezései?
  • Mennyibe került a kiskunhalasi járványkórház megépítése?
  • Miért Kiskunhalason épült meg a járványkórház?
  • Mi lesz a sorsa a kiskunhalasi járványkórháznak a koronavírus-járvány után?

Ezekre a július 30-án érkezett válaszok akkor is szűkszavúnak bizonyulnának, ha nem ilyen sokrétű kérdéskörrel fordult volna a kérdező a válaszadó felé. A mindösszesen 4 mondatos válaszból annyi derül ki, hogy Magyarország megnyerte az első csatát a koronavírussal szemben, azonban a járvány még nem múlt el, s számítani lehet második hullámra, így szükséges  a járványügyi készültség. A válaszok feléhez el is jutottunk.

Mindezek után a harmadik mondat hivatott azt közölni, hogy a konténerkórház a legszigorúbb infektológiai szabályoknak felel meg. A válasz utolsó mondatában pedig a Belügyminisztérium közli: a Járvány Elleni védekezési Alap költségvetése felülről nyitott, az egészségügyi védekezésnek nem lehetnek pénzügyi korlátai.

Talán a megválaszolatlan kérdések korát kezdjük el élni?