Kiszivárgott adatok: Fideszes politikusok is jelentkeztek a megafonos propagandaképzőre

Kiszivárgott adatok: Fideszes politikusok is jelentkeztek a megafonos propagandaképzőre

Kiszivárogtak a Megafon propagandista-képzőjébe jelentkezők személyes adatai. Fideszes polgármesterek is vannak köztük.

Csúnya adatvédelmi hiányosságok a Megafon háza táján: Egy ideje a Google keresőben is megtalálhatók voltak a Megafon képzésén résztvevők személyes adatai, nevük, telefonszámuk, motivációs levelek - írta meg a Telex. Összesen 53 ember érintett.

A portál jelezte a hibát a Megafonnak. Választ már nem kaptak. Nem sokkal később mégis lekapcsolták az egész Megafon oldalt. Előtte persze még volt alkalma a Telex újságíróinak megnézni, kik jelentkeztek a Megafon képzéseire, ahol azt oktatják, hogyan terjesszenek a résztvevők fideszes propagandát.

Feltörekvő fideszesek is jelentkeztek a propagandagyárba

Számos aktív kormánypárti politikus, illetve politikusnak dolgozó beosztott tűnik fel a listán. Köztük polgármesterek, képviselők, politikusi Facebook-oldalak kezelői, de még egy magas szintű kormánytag felesége is. Fény derült arra is, hogy fideszes önkormányzati képviselők vagy munkatársaik állnak egy-egy nagy elérésű kormánybarát facebookos mémoldal mögött.

Budakeszi város fideszes önkormányzatának sajtófőnöke, aki mellesleg saját bevallása szerint a közmédiánál is dolgozik, jelentkezésében például azt írta, „Győzelemre akarom segíteni a polgármestert a 2024-es önkormányzati választáson”.

A cél egyszerű: 2024-ben győzni szeretnénk a FIDESZ-KDNP képviselőivel

– ezt pedig egy fővárosi kerület fideszes képviselői Facebook-oldalainak kezelője írta jelentkezésében.

Katus Norbert sülysápi fideszes alpolgármester a portálnak arról beszélt, szeretné fejleszteni a Facebook-posztjai képi és tartalmi minőségét, ezért jelentkezett a Megafon képzésére.

Nem leszek Deák Dániel, mert nem ez a dolgom, engem nem erre bíztak meg a választók

– szögezte le Katus.

Az adatok szivárgása egyébként komoly adatvédelmi kérdéseket is felvet. Például, hogy a Megafon bejelentette-e a történteket az adatvédelmi hatóságnak, illetve értesítette-e az érintetteket. A kellemetlenül kínos ügyhöz még hozzátartozik, hogy súlyos bírságot érhet az adatok nyilvánosságra kerülése, mivel a GDPR szerint a Megafon-képzésre jelentkezés politikai irányultságot jelez, így mindez különleges adatnak minősül, s felhasználására szigorúbb szabályok vonatkoznak.

A kiszivárgott megafonos listán a többi között ezek a regnáló honatyák szerepelnek:

🍊 két aktív polgármester: Farkas András (Piliscsaba, egyben a KDNP országos elnökségi tagja), dr. Győri Ottilia (Budakeszi);

🍊 három alpolgármester: Katus Norbert (Sülysáp), Füzesi Péter (XVII. kerület), Szepesfalvy Anna (XXII. kerület, egyben az önkormányzat kommunikációs vezetője);

🍊 három további önkormányzati képviselő: Bajusz Gábor (Miskolc), Kovács Áron (Veszprém), Bajusz Dániel (Isaszeg, egyben a helyi Fidesz vezetője és polgármesterjelöltje); és

🍊 egy vármegyei önkormányzat független képviselője: Szili Csaba Gergely (Fejér).

(Címlapkép: EzaLényeg)