Kitüntetés miatt kap jutalmat

Czira Szabolcsnak, Nagykőrös fideszes városvezetőjének hathavi pluszt, több mint 3 millió forintot szavazott meg a képviselő-testület.

Kitüntették március 15-e alkalmából Czira Szabolcsot, Nagykőrös fideszes polgármesterét. Ez önmagában még nem lenne hír, hiszen kinek másnak, mint fideszes polgármesternek járna a Magyar Érdemrend Tisztikeresztje Polgári Tagozat elismerés. Csakhogy a képviselő-testület kormánypárti politikusai hathavi jutalommal is elismerték a városvezető munkáját.

Mint arról a baon.hu beszámolt, a testület legutóbbi ülésén napirend előtt tájékoztatták a megjelenteket a város első emberének kitüntetéséről. Az ülésen hét fideszes képviselő sürgősségi indítványt nyújtott be, elismerésüket fejezve ki Czira Szabolcsnak, továbbá hathavi illetményének megfelelő jutalmat indítványoztak neki. Kustár Tamás volt alpolgármester ellenezte a jutalmazást, emlékeztetve arra, hogy Orbán Viktor 2013 januárjában határozottan kérte, hogy kormánypárti polgármesterek és alpolgármesterek ne vegyenek fel jutalmat. Miniszterelnöki intés ide vagy oda, a testület végül megszavazta az indítványt, így a nagykőrösi polgármester 3 millió 141 ezer forint jutalomban részesül.

Czira Szabolcs korábban is szerepelt hasonló ügyben a hírekben: 2011-ben azért kapott háromhavi jutalmat, mert komoly szerepe volt Nagykőrös főterének felújítási munkálataiban. Négy éve az akkor még alpolgármester Kustár Tamásnak is megszavazták a háromhavi plusz bért.