Lángra gyúlt a Föld a Hősök terén

Lángra gyúlt a Föld a Hősök terén

A Greenpeace klímatüntetést szervezett tegnap a Hősök terére, ahol szimbolikusan lángba borították a Földet és klímavédelmet követeltek - írja a Jövő TV.

A Greenpeace agrárkampány-felelőse, Rodics Katalin arról beszélt a demonstráción, hogy nem csak az egyén szintjén kell foglalkoznunk a problémával, hanem a döntéshozóinknak is kapcsolniuk kell, hogy klímavészhelyzet van és globális szinten kell cselekednünk.

"Ha azt akarjuk, hogy ne legyenek pár éven belül Magyarországon is súlyos élelmezési-, és vízproblémáink, most kell cselekednünk! Meg kell óvnunk az élővilágunkat, erdeinket, vizeinket, át kell alakítani a mezőgazdaságunkat”

Perger András, a Greenpeace klíma- és energiakampány-felelőse közös cselekvésre szólította fel a demonstráció résztvevőit és azokat, akik már felismerték a problémát. 

"Nem várhatunk tovább másokra, vegyük kezünkbe a saját sorsunkat! Követeljük együtt, hogy védjenek meg minket! Követeljünk együtt klímavédelmet Magyarországnak!"

- tette hozzá.

A Greenpeace petíciót indított Klímavédelmet Magyarországnak! címmel, amivel a döntéshozókat szeretnék rávenni az azonnali cselekvésre a klímaválság hatásainak mérséklése érdekében.