Komédiába fulladt a Deka harmadik ülése

A Magyar Nemzet tudósítója szerint a Ferge Zsuzsa szociológus, Iványi Gábor metodista lelkész, Horváth András volt adóhatósági munkatárs és Lovas Zoltán újságíró által alapított szervezet találkozóján a résztvevők csak verejtékes viták után tudtak megállapodni a Deka alapértékeiben. A vontatott diskurzuson rendre olyan alapvető kérdésekben sem értettek egyet, mint a szolidaritás, az egyenlőség vagy a kisebbségek védelme. A gyakran komédiába fulladó eszmecserén többször arról is szavaztak, hogy bizonyos kérdésekről szavazzanak-e.

A rendezvényen több politikus és közéleti személy is megjelent, köztük Herényi Károly, az egykori MDF volt frakcióvezetője, Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi pártelnöke, Kovács László és Balázs Péter volt szocialista külügyminiszterek. Utóbbi egy állásfoglalás-tervezetet is megfogalmazott Vlagyimir Putyin orosz elnök keddi látogatása kapcsán. Ezt a résztvevők elfogadták; mások mellett olyan mondatokat tartalmaz, mint az „Orbán Viktor az újabb orosz gázszerződéssel valószínűleg az őt támogató üzleti köröknek akar további zsíros falatokat szerezni, ezenkívül – szokásához híven – a moszkvai törleszkedéssel borsot tör nyugati szövetségeseink orra alá." - írja a lap.

Mint ismert, a Demokratikus Kerekasztalt Orbán Viktor megdöntésére hívták életre, a rendkívül komikus és szórakoztató "plenáris üléseikről" mi is beszámoltunk.