Lemondásra szólítja fel a Jobbik a komlói városvezetőt, aki egyedül megszavazta a város költségvetését

Lemondásra szólítja fel a Jobbik a komlói városvezetőt, aki egyedül megszavazta a város költségvetését

Komlón csütörtökön ismételten megidézték a pártállami rendszer örökségét (ökörségét?), amikor is a város fideszes polgármerstere, Polics József, nemes egyszerűséggel lemondta a testületi és bizottsági üléseket, majd közölte az egyébként ellenzéki többségű testülettel, hogy ő 

egymaga elfogadta a város 2020-as költségvetését.

Mint ismert, a koronavírus miatt bevezetett jogrend nagyon sok új jogosítványt adott a polgármesterek kezébe, mindezek után történhetett meg ez a fajta múltidézés Komlón. 

Helyzetkihasználás level végtelen: Komló fideszes polgármestere egymaga döntött a költségvetésről

A koronavírus miatt bevezetett jogrend nagyon sok új jogosítványt adott a polgármesterek kezébe. Ez indokolt is, hiszen a megváltozott körülmények között is irányítani kell egy adott települést. Az egyik ilyen, hogy veszélyhelyzet esetén a képviselő-testület jogköreit a polgármester gyakorolhatja.

Az eset után a Jobbik nevében, Potocskáné Kőrösi Anita lemondásra szólította Komló városvezetője, mivel véleménye szerint méltatlanná vált arra. Közleményében kifejezte, hogy a rendkívüli helyezettel való visszaélés egy 21. századi európai demokráciában elfogadhatatlan, az önkormányzatiság, a jogrend sárba tiprása, választott vezető ilyet nem tehet, ha mégis, akkor alkalmatlanná, méltatlanná válik pozíciójára.

"Elvárjuk a komlói polgármestert jelölő kormánypártoktól, hogy haladéktalanul foglaljanak állást a történtekről és határolódjanak el a komlói fideszes polgármester cselekedetétől, azért is, hogy ilyen, vagy ehhez hasonló esetek ne fordulhassanak elő a rendkívüli jogrend hatálya alatt sem"

- tette hozzá.

Leszögezte a jobboldali politikus, hogy a példátlan komlói történtekre természetesen az sem adhat magyarázatot, hogy 2019. október 13-án az ellenzéki képviselők kerültek többségbe a komlói képviselő-testületben.