Kontraproduktív és árkokat ás a Pride

A Jobbik társadalmilag károsnak tartja a homoszexualitás propagálását Budapest utcáin.

 
 
A politikus emlékeztetett Nagy Szilviának a Pride Fesztivál megnyitóján elhangzott beszédére, amelyben  a Szivárvány Misszió vezetője azt mondta:
"Provokáció nélkül most nem lennénk itt, és provokáció nélkül nem tudunk továbbmenni.” 
A Jobbik szerint Magyarországnak "nincs szüksége erre a provokációra", és a párt kormányra kerülése esetén nem fogja engedélyezni ezt a rendezvényt Budapest utcáin. 
 
Dúró úgy véli, a homoszexuálisok közbeszédben gyakran emlegetett jogegyenlőségénél 
lényegesen komolyabb probléma a gyermeket nevelő, vagy gyermeket tervező nők hátrányos megkülönböztetése. 
Az édesanyákat rendszeresen negatív diszkrimináció éri a munkahelyeken, mert foglalkozniuk kell a gyermekükkel, esetleg otthon kell maradniuk vele, ha beteg. A jelenlegi "demográfiai vészkorszakban" az ő jogegyenlőségükért kell szót emelni - mutatott rá a képviselő. Hozzátette: 20-30 évvel ezelőtti trendekkel ellentétben ma már azokban a családokban születik több gyermek, ahol az anya minél hamarabb vissza tud térni dolgozni, azokban az országokban magasabb a születésszám, ahol több nő dolgozik. "Ha ez a nők választása, akkor ebben kell segítenünk őket" - szögezte le.
 
A jelenlegi demográfiai helyzetben a gyermeket nevelő és tervező családokat kell támogatni, és nem szabad új kapukat megnyitni az ettől eltérő együttélési formák előtt - hangsúlyozta Dúró Dóra. Jellemző példaként említette a Magyar Helsinki Bizottság volt elnökének, Kőszeg Ferencnek a felvetését, aki "már egyenesen a poligámia mellett tett hitet." A Jobbik szerint ennek nincs létjogosultsága. 
 
Tokody Marcell, a Jobbik budapesti közgyűlési képviselője felháborítónak nevezte, hogy 
"míg a fideszmutyi eredményeként létrejött dohányboltokba 18 éven aluli személy nem léphet be, sőt még kívűlről belátni sem lehet, addig a Pride felvonulást mindenkinek, aki arra lakik, vagy arra jár, néznie kell, beleértve a gyermekeinket is."
A politikus emlékeztetett: a rendezvényt eddig minden évben a kereszténységet gyalázó, a többségi társadalmat megbotránkoztató "nyílt provokáció" kísérte. A résztvevők nem egyszer trágár szavakat tartalmazó, férfi nemi szervet ábrázoló táblákat emeltek a magasba, Tokody úgy véli, 
ha valami, akkor éppen ez a fevonulás az, ami szélsőséges. 
Szavai szerint a rendezvény saját hangoztatott céljaival ellentétben nem a toleranciát és a megbékélést szolgálja, hanem 
"kontraproduktív módon ellentéteket szít, és lövészárkokat ás". 
A politikus leszögezte: a magyar társadalom többségét nem érdekli mások szexuális élete, senkit sem diszkriminál pusztán a szexuális orientációja miatt. Ezeknek a csoportoknak megvan a sajátos szubkultúrája, "amit mindenki tiszteletben tart". 
 
Az azonban a Jobbik számára elfogadhatatlan, hogy "bizonyos csoportok" a többségi társadalomra "ráerőltessék a maguk másságát", és hogy a "deviáns magamutogatást" a többség köteles legyen elviselni.
 
A politikus leszögezte: ha pártja kormányra kerül, a "többségi társadalom és a fiatalkorúak védelmében" meg fogja találni a módját annak, hogy ezt a "provokatív és megbotránkoztató" vonulást törvényes keretek között betiltsa.