Gulyás Gergely: Brüsszel nem mondhatja meg, hogy ki hogyan nevelheti a gyermekét

Gulyás Gergely: Brüsszel nem mondhatja meg, hogy ki hogyan nevelheti a gyermekét

Brüsszel nem mondhatja meg, hogy ki hogyan nevelheti a gyermekét

- jelentette ki Gulyás Gergely a mai kormányinfón annak kapcsán, hogy az Európai Parlamentben több EP-képviselő homofóbnak nevezte a pedofilellenes törvényt.

A hétfői kormányhatározat a miniszter szerint minden szempontból időtálló ezért alaptalannak és hazugnak nevezte a jogszabályt kritizálókat.

Az különösen mindennek a legalja hogy a gyermekvédelmi törtvényt éppen az a holland képviselő vizsgálja, akit korábban meleg bosszú pornó miatt ítéltek el két évre. Brüsszel tehát hiába akarja, hogy LMBTQ aktivistákat engedjünk be az iskolába, mi pedig azt mondjuk, hogy a szülő felelőssége a gyermekek védelme

- tette hozzá a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely szerint számtalan álhír jelent meg a helyreállítási alappal kapcsolatban. A miniszter azonban felhívta a figyelmet arra, hogy ennek ügyében már hónapok óta folynak a tárgyalások.

Brüsszel elutasíthatja a magyar helyreállítási tervet

Az Európai Bizottság nem fogja elfogadni a 7,2 milliárd euró uniós támogatás elköltéséről szóló magyar helyreállítási tervet a július 12-én esedékes határidőig - írja a 444 a Politico lapra hivatkozva. Ennek oka az EU vezetői szerint, hogy a tervben nem szerepelnek elég szigorú lépések a korrupció megelőzésére.

Az kétségkívül igaz, hogy az elmúlt két-három hétben már a lezárt területekkel kapcsolatban is előálltak  abszurd követelésekkel az Európai Bizottság részéről, de azt cáfolom, hogy az EB visszautasította volna a magyar kormány helyreállítási alappal kapcsolatos terveit

- közölte Gulyás Gergely.

A miniszter szólt a járványügyi helyzetről is. Gulyás Gergely szerint jó eséllyel lesz negyedik hullám, de mint fogalmazott, Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa. A delta variáns azokat fenyegetheti, akik nem oltatták be magukat.

Nincs vége a járványnak, és ha lesz negyedik hullám, alapvetően el fog térni az előzőektől, mert szűkebb körben, a nem oltottak között fog terjedni

- jegyezte meg Gulyás, hozzátéve, a be nem oltott 60 év felettieket a háziorvos személyesen keresheti fel.

A kormány döntése alapján kiviteli engedélyhez kötik az építőanyagok exportját, de az uniós szabályok miatt ez csak 2021. október 1-jétől történhet meg.

Ugyanakkor a bejelentési, regisztrációs kötelezettséget azonnali hatállyal bevezetik, ez alapján a meghatározott építőanyagokat bejelentést követően lehet értékesíteni, kivinni. Az új szabály az acél- és vas termékekre, homokra, kőre, kavicsra, sóderre vonatkozik. Az áruk kivitelét elektronikusan fogják nyomon követni, a közúti szállítást is be kell majd jelenteni

- mondta a részleteket Gulyás Gergely.