Akár ki is rúghatják azt, aki egy évig nem veszi fel a kötelező oltást

Akár ki is rúghatják azt, aki egy évig nem veszi fel a kötelező oltást


Láttam és jó filmnek tartom

- válaszolt Gulyás Gergely a kormányinfón arra a kérdésére, hogy látta-e már az Elkxrtuk című filmet

Bige László 14 milliárdos büntetéséről Gulyás Gergely azt válaszolta, hogy azt a GVH rótta ki egy baloldali! milliárdosra. A miniszter szerint a jogi szabályozás ezért jól működik.

Fizetés nélküli szabadságra kell küldeni azt, aki nem hajlandó beoltatni magát, ha pedig egy éven keresztül fenn kell tartani a rendkívüli intézkedést, akkor egy év elteltével el is lehet bocsátani.

- mondta kérdésre válaszolva a miniszter hozzá téve, hogy a részletekről a néhány nap múlva megjelenő kormányhatározat rendelkezik.

Az Alkotmánybíróság előtt fekszik egy olyan beadvány, mely az egészségügyi dolgozók kötelező koronavírus-oltásának jogszerűségét firtatja. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gregely arra is számít, hogy az Ab engedi majd a kötelező oltást.

A miniszter jelezte, egyelőre két oltásra vonatozik az, hogy a munkáltató kötelezően előírhatja a munkavégzés feltételeként az oltottságot.

Gulyás Gergly nem minősítette, hogy Mészáros Lőrinc a legbőkezűbb adakozó.

A miniszter indokoltnak tartja hogy a haldoklók látogathatják a tilalom ellenére is a hozátatozókat.

A múlt hétvégén megtartott Békemenetre közpénzből finanszírozott buszok szállították a vidékről érkezőket a fővárosba. Ezzel kapcsolatban Gulyás Gergely azzal hárított, hogy szerinte ők nem pártpolitikai rendezvényre jöttek, hanem a hivatalos állami megemlékezésre. 

A mindenkori kormány állami megemlékezésén való részvételt helyes, ha a falubuszok segítik

- jelentette ki Gulyás Gergely, a kormányinfón.

A kormánynál nem merült fel, hogy ingyenes legyen a PCR teszt

- közölte a miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány 2022 január elsejével készíti el a pedifilok nyilvántartását.

Gulyás Gergely szerint az Elkxrtuk című filmben a tévéostrom 100 százalékban megfelel a valóságnak.

Gulyás Gergely nem minősítette, hogy Mészáros Lőrinc a legbőkezűbb adakozó.

A miniszter indokoltnak tartja hogy a kórházban haldoklókat látogathatják a tilalom ellenére is a hozátatozók.

Arra a kérdésre, hogy a fővállakozó kötelezheti-e az oltásra az alvállakozóit, Gulyás Gergely azt mondta, a munkaadó kötelezheti a munkavállalót.: 

Mi ennél profibbat készítettünk volna

- jelentette ki a kormányinfón Gulyás Gergely arra a kérdésre válaszolva, hogy Márki-Zay Péter szerint a az előválasztási kampány idején a Fidesz a DK-nak átadott egy lejárató dokumentumcsomagot.

Pedagógus sztrájktárgyalások kapcsán a miniszter úgy fogalmazott, nem biztos, hogy lesz megállapodás.

Jó lenne megállapodni, de van a költségvetésnek egy teljesítőképességi határa

- tette hozzá Gulyás Gergely.

A járványügyi adatok ellenére Gulyás Gergely közölte, az államigazgatásban most nem engedélyezik az otthoni munkavégzést, mert inkább azt szeretnék elérni, hogy mindenki oltassa be magát.

A repülőtér visszavásárlával kapcsolatban a miniszter úgy fogalmazott, hogy a kormány nagyívű repülőtér-fejlesztésben gondolkodik. A miniszter szerint elkerülhetetlen egy új terminál megépítése és hogy vasúttal végre el lehessen érni a repteret, aminek megvalósítását 5 éven belülre prognosztizálta.

Az Állatkert terültén felhúzott, de még csak félkészállapotban lévő Biodómra a kormány nem akar többet költeni. Gulyás Gergely szerint a jogi helyzet tiszta és már a Tarlós István idején, illetve a jelenlegi városvezetésnek is adtak támogatást 

Azt üzenem az ország leggazdagabb önkormányzatának, hogy mindennek van határa

- tette hozzá. A fővárosnak egyébként üresen is évi 790 millió forintba kerül a Biodóm fenntartása.

Szintén kérdésre válaszolva elhangzott, hogy a közszféra oltottsága jobb az átlagnál, de a fegyveres testületeknél például alacsonyabb az átoltottság.

Hiába kérdezték a minisztert arról, hogy a szakértői ajánlások ellenére, milyen számítások és megfontolások alapján írta elő a tömegközlekedési eszközökön a maszkhasználatot, miközben az intézkedésekből kimaradt a karácsonyi bevásárlásokra megtelő üzletek és bevásárlóközpontok.

nincs két azonos szakmai vélemény. Bizonyára volt, aki azt mondta, hogy még várhatunk, bizonyára olyan vélemény is volt, hogy legyen általános maszkviselési követelmény. Én a kormány döntéseiért tudok felelősséget vállalni

- mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely szerint a fokozódó járványügyi helyzet veszélyeztetheti a tervezett gazdasági növekedést, de arra számít, hogy a negyedik hullámot jó lehet majd kezelni.

Arra a kérédsére, hogy tartható lesz-e az szja-visszafizetés Gulyás Gergely lözölte, hogy szerinte tartható, de ez az 5,5 százalékos növekedéshez van kötve.

{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/15Cbyd4dRTE.jpg?itok=i0IyEQOF","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=15Cbyd4dRTE&ab_channel=M1-H%C3%ADrad%C3%B3","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":0},"settings_summary":["Beágyazott videó (Alkalmazkodó)."]}