Varga Mihály szerint akár recessziót is hozhat a koronavírus Magyarországon

Varga Mihály szerint akár recessziót is hozhat a koronavírus Magyarországon

Varga Mihály szerint, ha a legrosszabb forgatókönyv valósul meg, és elhúzódik a koronavírus, akkor kis mértékben akár vissza is eshet idén a magyar gazdaság teljesítménye. A miniszter az Inforádiónak beszélt erről, a portfolio.hu szemléje szerint a tárcavezető nagyon bizonytalannak látja a becsléseket, de nem várható a helyzet javulása.

Arról Orbán Viktor beszélt, hogy a turizmus gyakorlatilag összeomlott, abból nem számíthatnak idén túl sok bevételre és a globális kereslet is visszaesik, ha pedig az olaszországihoz hasonló intézkedéseket kell bevezetni, a termelés is bajba kerülhet.

Orbán Viktor szerint a koronavírus miatt a költségvetést is újra kell tervezni

Kormányzati segítséget ígért Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus miatt veszteségeket elszenvedő gazdasági szereplőknek, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Gazdasági évnyitó 2020 című gazdaságpolitikai fórumán - írja az MTI. Gazdaságvédelmi akciótervet kell meghirdetni - jelentette ki a kormányfő, aki azt kérte az MKIK-tól, gyűjtse össze és április végén továbbítsa a kormánynak a gazdasági szereplők visszajelzéseit arról, hogy pontosan melyik ágazat milyen eszközökkel segíthető át a várható nehézségeken.