Szigorúbb járványügyi szabályokat vezet be a kormány

Szigorúbb járványügyi szabályokat vezet be a kormány

A kabinet mai ülésén döntenek arról, hogy egységesen korlátozzák a határ átlépését, de további lépések is lesznek a koronavírus terjedésének megállítása érdekében. 

Az infostart szerint az ismert szabályok betartatásán is szigorít a kormány. A buszpályaudvarokon már rendőrök ellenőrzik, hogy az utasok viselik-e a kötelezően előírt maszkot. Emellett előfordulhat, hogy az iskolakezdésre tekintettel további szabályokat léptetnek életbe, illetve pontosítják az szakminisztérium által az iskoláknak küldött, de szakmai vélemények szerint részben végrehajthatatlan járványügyi előírásokat.

Gulyás Gergely a múlt heti Kormányinfón már jelezte, hogy szó sem lehet a járványügyi korlátozások enyhítéséről, mert Európában a helyzet általánosságban romlik, és csak néhány országban stagnál. 

A miniszter arra kért mindenkit, hogy szeptember 1-je után lehetőleg senki ne szervezzen, külföldi nyaralást, különösen ne a déli országokba. Legfontosabb feladatnak pedig a szeptemberi iskolakezdést nevezte meg a miniszter.