Pofátlanság: akciósan, a háromszorosáért árultak maszkokat egy csömöri üzletben

Pofátlanság: akciósan, a háromszorosáért árultak maszkokat egy csömöri üzletben

Amióta elrendelte a kormány a veszélyhelyzetet több alkalommal is találkozhattunk olyan esetekkel, amikor is a piaci ár többszöröséért kínáltak olyan eszközöket, amelyek a védekezést segítenék elő. 

Egy csömöri üzletben a pofátlanság sem ismert határokat, ugyanis mint azt az olvasónk is jelezte: akciós(!) felirattal ellátva, 7499 forintért árulták az FFP szájmaszkokat, amelyek jelenleg az interneten 2000-2500 forintért is megrendelhetőek. De korábban ennél is olcsóbban hozzá lehetett jutni. 

.

A csütörtöki kormányinfón egyébként a kancelláriaminiszter, Gulyás Gergely elmondta, hogy a mértéktelen árdrágulással szemben igyekeznek fellépni. 

Nyerészkedés: 5 ezer forintért árulnak "koronavírus-ölő" kézfertőtlenítőt Cegléden

Olvasónk küldte el azt a képet, amelyen az látható, hogy a ceglédi-vasútállomás közelében 5 ezer forintért árulnak "koronavírus-ölő" kézfertőtlenítőt. Az aljas átverés mellett, ezer forintba kerül egy kg cukor és 4 ezer forintba egy szájmaszk. A kormány korábban már jelezte, kiemelten ellenőrzi azokat a hagyományos kereskedelmi üzletekben, áruházláncokban megtalálható termékeket, amelyek iránt a koronavírus európai terjedése miatt nőtt a kereslet.

Ha hasonló visszaéléséket tapasztal, írjon bátran e-mail címünkre: szerk@alfahir.hu