Van iskola, ahol több mint ötven diák és tanár fertőződött meg koronavírussal

Van iskola, ahol több mint ötven diák és tanár fertőződött meg koronavírussal

A koronavírus omikron variánsának terjedése miatt van olyan budapesti gimnázium, ahol a következő két hétben csak online tanítanak majd, máshol több mint ötven diák és tanár tesztje lett pozitív a múlt héten - írja az Eduline.

A lap értesülései szerint az 5-18 évesek harmada egy, negyede pedig két oltást kapott eddig, ez azonban nem elég nagy ahhoz, hogy az iskolákban ne terjedjen a vírus. A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium (AKG) folyamatosan frissített adatai szerint például a járvány kezdete óta még egyszer sem ugrott meg annyira a fertőzöttek száma, mint az elmúlt napokban. Csak január 10-én hat diáknak és egy pedagógusnak lett pozitív a tesztje, a múlt héten összesen 52 AKG-snál igazolták a betegséget. Pedig a pedagógusok 100, a diákok 95 százaléka védett.

Az Eduline összegyűjtötte a különböző iskolák által közölt adatokat is, melyből kiderült, hogy a XIV. kerületi Európa 2000 Gimnázium 2022.01.12-től online, digitális oktatásra tért át. Sok helyen pedig osztályok voltak kénytelenek átállni digitális oktatásra a megugrott fertőzöttek száma miatt.

A januárra-februárra tervezett nyílt napok szinte mindenhol elmaradnak, az Educatio-kiállítást viszont megtartják január 13. és 15. között. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) tájékoztatása szerint minden magyar felsőoktatási intézmény jelen lesz a szakkiállításon, és a határon túli intézményeket is meghívták.