A Liverpool edzője nem igazol oltatlan játékost

A Liverpool edzője nem igazol oltatlan játékost

A Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint nem valószínű, hogy olyan labdarúgót igazolnának, aki nincs beoltva a koronavírus ellen - írja az MTI.

"Nem állunk közel ahhoz, hogy valakit szerződtessünk, de gondolkodtam ezen, és igen, egyértelműen befolyásoló tényező lenne (az oltatlanság)"

- mondta a témában korábban kevésbé határozott álláspontot elfoglaló Jürgen Klopp a Tottenham Hotspur elleni vasárnapi mérkőzés előtt. Szerinte egy beoltatlan játékos folyamatos veszélyt jelent a többiekre, szervezési szempontból sok gondot okozhat, pozitív teszt esetén például a közvetlen kontaktokat is el kell különíteni egy időre, az ilyen helyzetet pedig célszerű elkerülni.

Klopphoz hasonló véleményen van Steven Gerrard, az Aston Villa, valamint Patrick Vieira, a Crystal Palace trénere is. Ők úgy vélekednek, az emelkedő esetszámok miatt a szerződtetéseknél figyelembe kell venni, hogy a kiszemelt játékos kapott-e oltásokat.

A Premier League októberben azt közölte, hogy a játékosok 64 százaléka két oltással rendelkezik, de az omikron variáns terjedése miatt hétfőn így is rekordnak számító 42 pozitív esetet jelentett az előző hétre vonatkozóan.

 megbetegedések miatt már tíz mérkőzést el kellett halasztani, ebből hatot a most hétvégi 18. fordulóból.

{block:block_content:83f6f420-ec81-488d-9ade-46fde05c55af}