Szekszárd fideszes polgármestere is egyszemélyi kormányzásba kezdett

Szekszárd fideszes polgármestere is egyszemélyi kormányzásba kezdett

Jól jött a koronavírus. 

Jól jött a koronavírus. 

A jelek szerint Ács Rezső megirigyelte Komló polgármesterének húzását és úgy döntött: mostantól egyedül ő dönt a város költségvetéséről, módosítja a szervezeti és működési szabályzatot, visszaállítja a polgármesteri kabinetet, végül pedig "visszaveszi a város kezébe" az önkormányzati lapot. 

"Országos veszélyhelyzet esetén a vonatkozó törvény alapján polgármesternek lehetősége van rá, hogy a bizottságok és a közgyűlés összehívása nélkül maga hozzon meg döntéseket. Én most élek ezzel a jogommal, és saját magam elfogadom és aláírom a város költségvetését (azt a javaslatot, amit a polgármester dolgozott ki és a közgyűlési többséget adó Éljen Szekszárd frakció nem támogatott – a szerk.). Ezen kívül módosítom a szervezeti és működési szabályzatot, és visszaállítom a polgármesteri kabinetet, amelyre ebben a rendkívüli helyzetben nagy szükségem lesz, hogy háttérmunkájukkal segítsenek. Végül pedig visszaveszem a város kezébe az önkormányzati lapot, a Szekszárdi Vasárnapot"

– jelentette ki hétértékelő sajtótájékoztatóján Ács Rezső.

A fideszes polgármester – akinek pártja kisebbségben van a városi közgyűlésben – azzal indokolta a hetilap visszavételét a városi Vagyonkezelő Kft.-től, hogy úgy tudja, a lap a jövő héten nem, vagy csak korlátozottan jelent volna meg, és szerinte most nem megengedhető, hogy ne lássák el fontos információkkal a város polgárait - írja a Magyar Hang.

A lap megszólaltatta Bomba Gábort, a közgyűlésben többségben lévő Éljen Szekszárd (ÉSZ) frakcióvezetőjét, aki elmondta:

"Amit a polgármester most tesz, az a hatalommal való visszaélés tipikus esete. Különösen pikáns, hogy mindezt a március 15-i ünnepre készülve teszi, ez a demokrácia és a márciusi ifjak szellemének meggyalázása"

Hozzátette: minden egyes olyan intézkedésnek, amit most a polgármester a hatalom újbóli megszerzéséért tesz, és az nincs összefüggésben a járványügyi helyzettel, következménye lesz.

A politikus az önkormányzati hetilap kapcsán megjegyezte: a lapnál a napokban leváltották a főszerkesztőt , de ő úgy tudja, a stáb összeállt, és ez a lap működésében nem okozott volna fennakadást.

Lemondásra szólítja fel a Jobbik a komlói városvezetőt, aki egyedül megszavazta a város költségvetését

Komlón csütörtökön ismételten megidézték a pártállami rendszer örökségét (ökörségét?), amikor is a város fideszes polgármerstere, Polics József, nemes egyszerűséggel lemondta a testületi és bizottsági üléseket, majd közölte az egyébként ellenzéki többségű testülettel, hogy ő egymaga elfogadta a város 2020-as költségvetését.