Mindkét szülőjét elvitte a koronavírus egy hatéves kislánynak

Mindkét szülőjét elvitte a koronavírus egy hatéves kislánynak

Édesapját és édesanyját is elvesztette egy hatéves kislány, mindketten koronavírus miatt haltak meg – számolt be a Szeretlek Magyarország. A lapnak az egyik hozzátartozó mesélte el, hogy a 45 éves férfi és a 36 éves nő egyaránt múlt hét szombaton hunytak el, amikor országosan 70 áldozatot jegyeztek fel.

A férfit február elsején tesztelték és másnap tudta meg, hogy koronavírusos, de nem volt rosszul. Egy héttel később már kórházba került légzési nehézségei miatt, és négy nappal rá a felesége is követte.

A kormányzati tájékoztatási honlapon mindkettőjüknek alapbetegséget tüntettek fel, de ez mindössze magas vérnyomás és túlsúly volt.

 „Olyan érzés fogott el, hogy ez a lista azért ilyen és azért így van kitalálva, hogy az esetleges felelősséget le tudja tolni magáról a rendszer, mert ugye Covid és különben is betegek voltak."

– ezt már a lapnak nyilatkozó rokon mondta, hozzátéve:

 „Ugyanezen az oldalon szorongás az alapbetegsége az egyik halottnak, de ilyen alapon szinte mindenkinek van valamilyen alapbetegsége”.

Az árván maradt hatéves kislány most a nagyszülőknél van, és helyben gyűjtést indítottak neki, de ennek részletei nem ismertek.