Enyingi háziorvos: "Egy napban csak 24 óra van, nincs mikor oltanom. Ha oltok, nincsen betegellátás, akkor meg az lesz a baj"

Enyingi háziorvos: "Egy napban csak 24 óra van, nincs mikor oltanom. Ha oltok, nincsen betegellátás, akkor meg az lesz a baj"

Farkas Csilla háziorvos 20 éve dolgozik az enyingi rendelőintézetben, a koronavírus elleni oltásokból azonban még egyelőre egyet sem adott be - számolt be róla az RTL Klub Híradója.

A riportból kiderült, ennek két oka van: egyrészt rendszerhiba miatt nem is látja az oltandók listáját, másrészt nincsen rá kapacitása sem.

Mint elmondta, két körzet tartozik hozzá, összesen négyezer betege van.

Farkas úgy fogalmazott,

két körzetet csinálok egyszerre, van egy 50 fős idősek otthona a körzetemben, és hetente kétszer-háromszor ügyelek. Nincsen kapacitásom. Nem arról van szó, hogy én nem akarok, nincs kapacitásom. Egy-egy asszisztenssel dolgozom. Egy beteg beoltása 5 perc és 25 perc amire rögzítik, azon kívül fél órát meg kell figyelni. Ha most én még hétvégén is oltogatni fogok, ki fogok dőlni, ki fog dolgozni helyettem? Ha oltok, nincsen betegellátás, és akkor meg az lesz a baj.

Az enyingi rendelőintézet március 8-tól két hétig oltópont lesz. A háziorvos azonban feltette a kérdést, "mi lenne akkor, ha ők oltanának be helyettem, akiknek van megfelelő személyzete?"

Farkas Csilla hangsúlyozta,

"egy napban csak 24 óra van, nincs mikor oltanom. Nem félek a munkától, hétvégén, éjjel-nappal, amit meg kell csinálni, azt rendesen kellene megcsinálni. Nem tudom vállalni a felelősséget így."