Csak az év végén hozhatnak ítéletet Vizoviczki és rendőr haverjai ügyében

Havi fizetést adott a rendőröknek.

A Magyar Idők elnevezésű kormánylap írt arról, hogy a tetemes mennyiségű bizonyíték, a több száz tanú kihallgatása miatt várhatóan csak az év végén hozhat döntést a Debreceni Törvényszék katonai tanácsa Vizoviczki László és a korrupcióval megvádolt magas beosztású rendőrök ügyében.

Ügyvédi forrásokból úgy tudják: valamivel a felén túl jár a bizonyítási eljárás. A folyamatot lassítja a tanúk meghallgatása. Vizoviczki egykori vezető munkatársa, V. István meghallgatása önmagában 25 tárgyalási napot vett igénybe, az ő nyomozati vallomása több mint ezer oldal. A vád nagy része ezen a részletes vallomáson alapszik.

A vád ismert, csaknem negyven budapesti, illetve debreceni szórakozóhely működtetésében érdekelt vállalkozó havi fizetést adott vezető beosztású rendőröknek azért, hogy klub­jait ne zaklassa a rendőrség és más hatóság, továbbá az ellene, illetve az éjszakai életben dolgozó vetélytársai ellen folyó eljárásokról előre tudjon - foglalta össze a lap.

A vádlottak padján többek között ott ül Gulyás Imre, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) szervezett bűnözés elleni főosztályának volt vezetője, Hopka Lajos, az NNI speciális bűnözői csoportok elleni osztályának egykori vezetője, valamint Kalmár Tamás, a BRFK egykori közrendvédelmi főosztályvezetője és Koblencz Attila, a BRFK korábbi felderítő nyomozója is.