Költségvetési csalás: fideszes országgyűlési képviselő körüli pénzek miatt indult nyomozás

Költségvetési csalás: fideszes országgyűlési képviselő körüli pénzek miatt indult nyomozás

Bár gyanúsítottat még nem hallgattak ki, de már felderítési szakaszban van egy nyomozás, aminek érintettje lehet egy fideszes parlamenti képviselő – számolt be a 24.hu.

A lap azt írja, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás gyanújával rendelt el nyomozást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Kovács Sándor Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei fideszes országgyűlési képviselő birtokán elköltött európai uniós pénzek miatt.

A gyanú szerint a kormánypárti politikus családi birtokán 60 millió forint vissza nem térítendő támogatásból létesültek turisztikai beruházások, és az összegeket hivatalosan nem az országgyűlési képviselő kapta, a pénzekből mégis az ő telkén épült vendégház, filagória, turisztikai bemutatóház és „csónakszállás”.

Rámutatnak arra is, hogy a brüsszeli forrásokból felhúzott épületekről nem mondott igazat Kovács, amikor az újságíróknak azt hangoztatta, semmi köze a turisztikai létesítményekhez, ő csak telket adta, hogy fia és a felesége által vezetett egyesület birtokában álló cég építkezhessen. Azt állította, hogy a felépítmények az uniós pénzek nyerteseinek tulajdonában vannak, ám a szóban forgó telek tulajdoni lapján tulajdonosként csupán Kovács és az édesanyja volt feltüntetve.

Érdekesség, hogy az ügyet egy parlamenti írásbeli kérdés indította el: a lap korábbi cikkét követően a DK-s Vadai Ágnes írt levelet a legfőbb ügyésznek, Polt Péter pedig a kérdést feljelentésként értékelte.