Kövér László „büdös bunkónak” nevezte Jakab Pétert a parlamentben

Kövér László „büdös bunkónak” nevezte Jakab Pétert a parlamentben

„Az ön büdös bunkó frakcióvezetője... odanyomul a miniszterelnök elé...”

– ez a kijelentés hagyta el Kövér László házelnök száját Szabó Tímea párbeszédes országgyűlési képviselő szerint a Házbizottság csütörtöki ülésén. Szabó azt állítja, Kövér a Jobbik elnökéről és frakcióvezetőjéről, Jakab Péterről beszélt.

Ismert, Jakab Péter hétfőn az Országgyűlésben egy zsák krumplit akart átadni Orbán Viktor miniszterelnöknek amiatt, mert helyszíni megfigyelők szerint a borsodi időközi országgyűlési választás során a Fidesz ismét krumplival győzködte a szegény embereket, hogy rájuk szavazzanak. Ez sikerült is, és a kormánypártoknak megmaradt a kétharmados többségük.

A Jobbik vezetője szerint ez nem csak tisztességtelen, hanem megalázó is, ezért akarta a borsodi emberek nevében visszaadni a krumplit Orbán Viktornak, ám erre nem kerülhetett sor, mert élő sorfalként termett előtte a kormányfő öltönyös testőrsége Kocsis Máté frakcióvezető, Kövér László házelnök, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, valamint Balla György képviselő személyében.

Kövér László erre az akcióra gondolhatott csütörtöki kirohanása közben, bár azzal, hogy büdös bunkónak nevezte az egyik képviselőt, valójában saját maga sértette meg az általa rendszeresen az ellenzéktől féltett házméltóságot. Mi több, tettéért akár bírságot is kiszabhatna saját magára.

Jakab Péter reagáló Facebook-posztjában emlékeztetett, hogy korábban Kocsis Máté is büdös bunkónak nevezte őt, hozzátéve:

Ennél nagyobb sértés nekem csak az lenne, ha Kövér László megdicsérne. Ha a tolvajok házmestere azt mondaná rólam, hogy csak így tovább Péter, büszke vagyok önre, akkor tudnám csak igazán, hogy valamit nagyon rosszul csinálok.

Külön közleményt adott ki a Jobbik is, ebben úgy fogalmaztak, Kövér László

önmagából kivetkőzve úgy viselkedik, mint egy nyugdíjas munkásőr, aki nehezen veszi tudomásul, hogy rég eljárt felette az idő.

Hozzátették: bocsánatkérést várnak Kövér Lászlótól, ha pedig erre nem hajlandó, akkor távozzon a magyar közéletből.