Orbánék ügyvédje mellett Köves Slomó

3 évvel a G-nap után a Fidesz újra Simicska-tévét idéz.

„Köves Slomó: Nem lehet összefogni a Jobbikkal!” Ez a kiajánló virít a Fidesz erzsébetvárosi jelöltje, egyben alpolgármestere, Bajkai István Körúti Korzó című idén januári kampánylapja címlapján. Az újság 6. oldalán pedig bombameglepetésként a Fidesz által bojkottált, Simicska Lajos-féle Hír TV – azóta egyébként nevet váltott – Magyarország élőben című műsorából idéz.

A fideszes propagandakiadványban szó szerint ez áll:

Teljesen értelmezhetetlen egyes baloldali politikusok azon kijelentése, hogy lehetséges összefogni a Jobbikkal – mondta el a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Köves Slomó. Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija szerint legalapvetőbb morális értékek kérdése az, hogy azok a politikusok, akik hosszú éveken át a Jobbik karanténba zárásáról beszéltek, most mondhatják-e azt, hogy nem érdemes finnyáskodni, ha le akarják váltani az Orbán-kormányt. Köves Slomó szerint, a Jobbik az egyetlen hazai párt, amely hosszú évek óta negatívan áll a zsidósághoz. Ezt pedig nem kezelhetik most egyszerű tévedésként. Köves szerint a Jobbiknak saját tagsága felé is el kell ismernie, hogy bűnt követett el másoktól pedig bocsánatot kell kérnie.

Emellett egy kép az EMIH vezető rabbijáról, valamint egy egymondatos idézet: „Köves Slomó: Magyarországon most biztonságban és méltósággal élhetnek a vallásos zsidó közösségek.”

A dolog szépséghibája, hogy a fent említett idézet több mint egy éves, Köves Slomó ugyanis 2017. (!) január 2-án volt a Hír TV vendége. Azóta a műsor már Newsroom néven fut.

A fideszes körökben forgó rabbi legutóbb azzal keltett feltűnést, hogy Hollik István, a Fidesz–KDNP belvárosi jelöltje mellett állt ki egy kampánykiadványban. Akkor a zsidó hitéleten belül az EMIH „ellenzékének” számító Mazsihisz rabbitestületének elnöke, Radnóti Zoltán a Magyar Nemzetben megjelent nyílt levelében kritizálta Köves kampányolását, ami miatt a fideszes rabbi kéntelen volt bocsánatot kérni.

Elnézést kért Köves Slomó, amiért a Fidesznek kezdett kampányolni

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezetője a főváros V. kerületében induló Hollik István szórólapjára került rá, mint olyan hiteles személy, aki ajánlani meri Hollikot a választóknak. A szórólapon a DK-s Vágó István is fennakadt: A Fidesz-KDNP jelöltjének nyílt támogatása után sok kritikát kapott az EMIH vezetője, amiért végül egy, a zsidó.com-on szombaton megjelent interjúban kért elnézést.

Bajkai István nemcsak képviselőjelölt és alpolgármester, hanem az SBGK Ügyvédi Iroda elnökségi tagja. Ez az ügyvédi iroda az, amely a botrányos NAV-os nyomtatóbeszerzést lebonyolító, illetve a hódmezővásárhelyi (az OLAF szerint minden ízében szabálytalan) közvilágítás-korszerűsítési ügyben tanácsot adó Ész-Ker Kft.-vel közösen számtalan állami megbízást kapott közbeszerzésekkel kapcsolatos elemzésekre, tanácsadásra.

Ha Ön régi ismerőse az Orbán családnak, a legdrágább ajánlattal is közbeszerzést nyer

Kizártak öt résztvevőt, így az Orbán Viktor testvéréhez köthető cégcsoport a legdrágább ajánlattal nyerte el a NAV által nyomtatókra kiírt közbeszerzési eljárást. A pályázatot lebonyolító cég egyértelműen kötődik Orbán Viktor vejének baráti, üzleti köréhez. Az Elios-botrányból megismert Hamar Endre neve is felbukkan!

Ügyvédként pedig az Orbán család rendszeres „foglalkoztatottja”, sajtóügyekben többször ő képviselte Orbán Viktort és az Orbán család más tagjait, köztük Orbán Ráhelt, de érkezett korábban az Indexhez olyan helyreigazítási kérelem is a fideszes ügyvéd-alpolgármester aláírásával, amelyben a Tiborcz Istvánról megjelenteket kifogásolta.