"Követjük a Jobbik javaslatainak sorrendjét"

Gulyás Gergely szavai szerint a Fidesz szép sorban megvalósítja a Jobbik javaslatait. Valaki felvethetné Erdély visszafoglalását is, hátha.

A Fidesz az ügyben nemzeti egység létrehozásában bízik, amikor mindenki bizonyíthatja, hogy szemben áll a kötelező betelepítési kvótával - jelentette ki a politikus.

Hangsúlyozta - utalva arra, hogy ellenzéki támogatás is kell az alkotmánymódosításhoz -, most egyértelművé fog válni, ki támogatja a kényszerbetelepítést, és ki nem.

Gulyás Gergely közölte: a Fidesz elnöksége kedd délután tárgyalja a tervezett alaptörvény-módosítást.

A részvételi adatok értékelésével kapcsolatban leszögezte: nem folyik felelőskeresés a Fideszben, szerinte erre nincs is ok. Rogán Antal ezt biztos máshogy értékeli, de az ő véleményét sajnos nem hallhattuk a kérdésről.

Rogánnál a túltolt negatív kampány miatt is rezeg a léc

A 444.hu cikkéből kiderül, hogy a Rogán Antal által irányított, a belsős kutatások elemzéséért felelős Miniszterelnöki Kabinetiroda nem merte megmutatni Orbán Viktornak azokat a mérési eredményeket, amelyekből látszott, itt bizony nem lesz érvényes referendum. De a rosszul menedzselt kampány sem igazán nyerte el a párttársak tetszését.

Gulyás külön védelmébe vette a nagyon alacsony részvételt produkáló VIII. kerület polgármesterét, Kocsis Mátét.

Fideszesek a szőnyeg szélén

Ahogyan korábban mi is beszámoltunk, a Fidesz az önkormányzatokat is befogta a referendum érvényességének érdekében, ám az utóbbi hetek közvélemény-kutatásainak ismeretében (és főleg a párt belső mérései alapján) szinte borítékolható volt, hogy ezt szinte lehetetlen elérni, így a fő kommunikációs panel is változott: az eredményesség helyébe a NEM-ek - szintén borítékolható - túlnyomó többsége, és a baloldali ellenzék komolynak nehezen nevezhető bojkottja került előtérbe (a lapunkat hullámokban elárasztó,

Gyatra szolfézs, időtálló humor

Portálunk kérdésére, miszerint, ha a kormányzatnak ennyire sürgős az érvénytelen kvótareferendum utáni alkotmánymódosítás, akkor eddig miért nem fogadták el a Jobbik két, májusban és szeptemberben benyújtott hasonló javaslatát, a Fidesz frakcióvezető-helyettese így reagált:

"Követjük a Jobbik javaslatainak sorrendjét, és miután a Jobbik először népszavazást javasolt, megtartottunk a népszavazást, majd alkotmánymódosítást, most alkotmánymódosítás fog jönni."

A Rogán-féle urizálásra vonatkozó kérdésünkre, miszerint lesz-e helikopterügyi minisztere a kormánynak, a képviselő széles mosollyal csak ennyit válaszolt:

"Értékelem a humort."

 

Miután felidéztük neki, hogy 2005-ben még Rogán Antal nevezte így az SZDSZ-es Kóka János, akkori gazdasági és közlekedési minisztert, hozzátette:

"Ebből látszik, hogy a humor időtálló."

 

Nagyon úgy tűnik tehát, hogy Gulyás Gergely szerint Rogán Antal csak viccelt, amikor 2005-ben a kormányt támadta ellenzékből. Azóta biztosan meggondolta magát.

Ebben a kastélyban szállt meg Rogán Bulibáró Antal

Rogán letagadta, hogy a helikopterezés megtörtént volna, sőt perrel fenyegette meg azokat a sajtóorgánumokat, akik ilyesmit írnak róla, ám miután megmutatták neki a bizonyító erejű fényképeket, nem reagált többé. Helyettük a helikoptert biztosító cég állt elő a magyarázattal: azt mondták, egy forintot sem kértek az egyébként óránként negyedmillióba kerülő helikopterbérlésért, ingyen ajánlották fel a családnak, hogy a párnak ne kelljen a kisgyerekkel éjszaka utaznia.