Még egy kapavágás sem történt, de már 1,5 milliárddal drágult a máriaremetei uszoda

Mészáros Lőrinc üzlettársa lett a befutó.

Még 2016-ban jelentette be Láng Zsolt II. kerületi polgármester, hogy négymilliárd forintból épít uszodát a kerület. Tavaly év végén elkészült a kivitelezési terv, jogerős lett az építési engedély, de már akkor plusz források lettek szükségesek a többletköltségek finanszírozásához. Ezért a kerület a TAO-pénzek fogadásához pályázatot módosította, a megrendelő önkormányzati tulajdonú nonprofit kft. így már több mint 2 milliárd forintot tud fogadni.

A tender eredménye ma jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben. A nyertes az A-Híd Zrt. lett, melynek tulajdonosa, Apáthy Endre Mészáros Lőrinccel közösen számos beruházás nyertese. Így például az ő cégeik építhetik a komáromi Duna-hidat, de ugyancsak közös üzletük a győr-gönyűi kikötő. Apáthy neve nem ismeretlen a vizes sportokban: az A-Híd a fő támogatója az OSC vízilabdacsapatának, korábban pedig a Szeged pólósait is ők szponzorálták.

A most megépítendő Gyarmati Dezső Sportuszoda költségeit a közbeszerzési eljárás során 4,3 milliárd forintra becsülték, ehhez képest a nyertes ajánlat összege csaknem 5,6 milliárd forint.