Közel 1400 irakit öltek meg januárban

A tartományok közül a főváros, Bagdad helyzete a legsúlyosabb, itt összesen 1014 áldozatot követeltek a terrortámadások.

"A civil halálos áldozatok száma 790 volt, a sebesült civileké pedig 1469" - sorolta. Hangsúlyozta, hogy a tartományok közül a főváros, Bagdad helyzete a legsúlyosabb, itt összesen 1014 áldozatot követeltek a terrortámadások.
   
A közel-keleti ország biztonsági helyzete drámaian romlott tavaly június óta, amikor véres harcok kezdődtek az Iszlám Államnak nevezett szélsőséges szervezet fegyveresei és az iraki biztonsági erők között.
   
A szélsőségesek elfoglalták az észak-iraki Moszult, és jelentős területeket hajtottak uralmuk alá, miután az iraki biztonsági erők feladták állásaikat Ninivében és más, többségében szunnita lakosságú tartományokban.

Egy korábbi ENSZ-jelentés szerint a biztonsági helyzet Irakban hosszú évek óta 2014-ben volt a legrosszabb. A közel 13 ezer halottal és több mint 23 ezer sebesülttel a tavalyi volt a legtöbb áldozatot követelő év az iraki felekezeti konfliktus 2006-2007-es fellángolása óta.