Közpénzből épül a kormányhű Napiszar

Olyan jóérzésű a Fidesz, hogy kormányközeli közpénzből fizetik a pornónézést GFG hecclapjánál.

A tavaly szeptemberében elindult 888.hu hírportálra néhányan, de azok sem sokáig a liberális 444.hu konzervatív ellenpárjaként tekintettek. Mely a gonzó újságírás műfajában tolmácsolta a polgári kormány üzeneteit az igényesebb trollok színvonalán, egy nehezen fellelhető, talán nem is létező célcsoport számára. A szombaton megjelent „Így még nem láttad Tóbiás József feleségét...” – című karakterhalmazzal a 888.hu-nak sikerült elhelyezni magát a napiszar.com és a hot24.hu között. Ezen alfahir.hu-cikk írójának az agyát nem is az cseszte fel leginkább, hogy a kormányhű hecclap az internetre öt éve feltöltött fotókat és cikkeket publikált újra, nem is az „Ön kiverné Tóbiás József feleségének régi képére?” – című kérdés feltétele, hanem az, hogy

miért kellett ebbe a lejárató anyagba beleszúrni egy névvel megnevezett, 13 éves, kiskorú kislány képeit közvetlenül egy olyan doboz felé, amiben arról lehet voksolni, hogy kiverné ki a gyermek édesanyjára?

Nyilván nagy öröm lehetett a leszármazottnak bemenni az iskolába, ahol tanárok, diákok kérdezhetik meg tőle, hogy „apja politikai vagy anyja pornófotós nyomdokaiba lép majd”? Gratulálhatnak is neki, hogy „édesanyja bájait és nem apja kopasz fejét örökölte”. Most ne menjünk abba bele, hogy ellenzéki pártpolitikusnak vagy erotikus modellnek lenni mennyire bűn, de a 888.hu ügyeletes elkövetője eleve predesztinált, mintha a „bűn” örökölhető lenne. Némi túltolással kimondhatjuk, hogy innen egy hosszú, öles lépés az is, hogy mindenféle előítéletek alapján tudjuk mi következzen....

Nem az a kérdés, hogy a 888.hu szerzője miért böngészte munkaidő alatt a Meztelen hírességek fotóalbumait, nem is az, hogy a pornós és az erotikus fotózás között egy felnőtt ember a XXI. században miért nem tud különbséget tenni, hanem az, hogy lehet valaki akkora gyökér, hogy egy ilyen cikk megjelenését engedi a lapjában?

Gulyás Gergely a Fidesz országgyűlési képviselője, a Törvényalkotási bizottság elnöke érezte is, hogy ez sok, ettől el kell határolódni, kijelentette:

„a mi szemünkben nem terméknek minősülő polgári értékek jegyében jelentsük ki nyugodtan, hogy jóízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet.”

Gulyás úgy látszik, hogy még mindig nem nyelte le, hogy GFG politikai terméknek nevezte a polgári Magyarország jelszavát. Egy sor ellenzéki kis- és minipárt közleménye után párttársa, Deutsch Tamás hozzátette:

„Tóbiás politikusnak gyönyörű a felesége. A 888.hu-sok a mikropöcseikkel rárántani se tudnak Rába Tímea fotóira. Ennyi”.

Hasztalan azonban a nagy fideszes nekibuzdulás,

a 888.hu nyíltan kormánypárti, a kenyéradókhoz ezer szállal kötődik.

A hecclap  kiadója a Modern Média Group Zrt. Ennek a cégnek az egyik tulajdonosa Dr. Győri Tibor, a fideszes Miniszterelnökség korábbi államtitkára, a Nézőpont Csoport igazgatósági tagja, a másik pedig az Ibizát megjárt sztárturista, Habony Árpád, aki a kormányzati körökben nagy elmeként ragyog, tanácsaiért állítólag a fél kormánypárt megfordul. A 888.hu főszerkesztője, aki később mikropublicisztikában bevédte az ominózus pöcsverős cikket: G. Fodor Gábor (GFG), aki egyben a milliárdos kormányzati megbízatásokkal ellátott Századvég stratégiai igazgatója.

A 888.hu egyik éppen aktuális hirdetője a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány az Erzsébet-program révén, amelynek kuratóriumi tagjainak felét a magyar kormány nevezi ki. A másik a Család- Ifjúság- és Népesedéspolitikai intézet, amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának a háttérintézménye. Hogy hogyan, és milyen értékben kapott kormányzati hirdetéseket a 888.hu, azt most is számoljuk. A hírportál nem túl eredeti híreit a magyar állami hírügynökség a kezdetek óta szemlézi. Miközben a webaudit.hu alapján azt sem lehet tudni, hogy mennyien nézik G. Fodor Gábor lapját, a hecclap nem is tett közzé hirdetési ajánlatot, mintha a konzervatív, kormányhű online médiában a reklámfelület-értékesítés liberális huncutság lenne.

Idézzük fel Gulyás Gergely szavait:

„jóízlésű embernek a 888.hu-hoz semmi köze nem lehet”

Emlékszünk még arra, amikor a kormány utasította az összes minisztériumot, hogy mondja fel a mobilinternet-szerződését a T-Mobile-nál? Ezzel állt bosszút a polgári underground popénekeséért, Ákosért. Na, ha polgári értékek nevében a jóérzésű embereknek tényleg semmi köze nem lehet a 888-hoz, akkor ideje munkához látni. Máskülönben a Fidesz-KDNP kabinet és az általa irányított intézményrendszernek nem a polgári értékrendhez lesz köze, hanem a napiszar.com és a hot24.hu legújabb piaci konkurenséhez...

UI: a napiszar.com annyival különb a 888.hu hecclapjánál, hogy legalább nem közpénzből épül.