Közpénzégetés: 70 milliót költ az MTVA zenei ízléstesztre és műsorvezetők ismertségét firtató felmérésre

Közpénzégetés: 70 milliót költ az MTVA zenei ízléstesztre és műsorvezetők ismertségét firtató felmérésre

Ebből is látszik, hogy minden egyes közmédiába pumpált adóforintunk jól hasznosul. Ez persze aprópénz, mivel az MTVA idén 127 milliárdból működik.

Nettó 70 millió 610 ezer forintot fizethet ki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) különféle közvélemény-kutatások elkészítéséért a következő egy év során a Társadalomkutató Kft.-nek – vette észre a Media1 az Elektronikus Közbeszerzési Rendszerbe feltöltött szerződést.

Többek között a műsorvezetőik ismertségét és kedveltségét vizsgáló kutatásra és „zenei ízléstesztre” költ idén 70 milliót az MTVA.

Versenyről nem beszélhetünk, mivel a közmédia közbeszerzésére egyetlen ajánlat érkezett, így akárcsak tavaly, idén is a Társadalomkutató Kft láthatja el ezt a feladatot. Érdekesség, hogy bár a cég eredetileg 30 millió forintos ajánlatot tett, a szeptember 19-én aláírt szerződésben már több mint dupla akkora, 70 millió forintos megbízás szerepel.

A Media1 azt írja:

A cég az elmúlt két évben megközelítőleg 160 milliónyi megrendelést kapott már az MTVA-tól: 2020-ban 94 millió forintért, tavaly pedig 67 millióért vállalta el ugyanezt a munkát.

A különféle telefonos és fókuszcsoportos közvélemény-kutatások között olyan is lesz, amelyben a műsoraik és a sorozataik megítéléséről érdeklődnek.

A rendelt „zenei ízlésteszt” során a rádióikban lejátszott zeneszámokról kérdeznek majd 100 hallgatót Budapesten, 100-100 főt pedig 2 vidéki nagyvárosban. A szerződés része az is, hogy a Társadalomkutató Kft. 175 órányi tanácsot is ad az MTVA-nak. A munkába pedig alvállalkozóként bevonnak majd egy törökbálinti egyéni vállalkozót is, derült ki a lap cikkéből.

(Címlapkép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k), mielőtt interjút ad a Kossuth Rádiónak a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) brüsszeli képviseleti irodájában az Európai Unió tagországai állam- és kormányfőinek kétnapos tanácskozása idején 2023. június 30-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)