Ez a NER: két, Márki-Zayt támogató polgármester szerint a választások után szinte azonnal támadják őket

Ez a NER: két, Márki-Zayt támogató polgármester szerint a választások után szinte azonnal támadják őket

Kübekháza és Mártély polgármesterei a kampányban Márki-Zay Pétert támogatták, egyikük úgy érzi, máris inog a széke, a másiknak pedig több Magyar Falu pályázatát dobták vissza - írja a hvg.hu.

Molnár Róbert, Kübekháza első embere Facebook oldalán számolt be arról, hogy miután kedden kihirdették a Magyar Falu pályázat eredményeit, kiderült, Kübekháza a hétből hét pályázatot elbukott, a temetői fejlesztés ezek közül az egyik volt,

így továbbra is a szomszédos falu hűtőházába kell hordaniuk a halottakat, mert a korábban tönkrement kétszemélyes halotthűtő cseréjére kért másfél millió forintos pályázatukat is elutasították.

A falu polgármestere szerint már korábban figyelmeztették telefonon, hogy elégtételt vesznek rajta a választás nyertesei.

A falu polgármestere szerint már korábban figyelmeztették telefonon, hogy elégtételt vesznek rajta a választás nyertesei.

Molnár Róbert posztjában azt írta, hogy még  a választási kampány előtt ült le beszélgetni a Csongrád-Csanád 1-es választókörzet Fideszes jelöltjével, amikor is Molnár szerint a képviselő arra kérte, hogy maradjon csendben, húzza meg magát, majd a választások után lesz pénz, lesz pályázati támogatás.

Kedden azonban, miután kiderültek a Magyar Falu pályázat eredményei, Molnár többször próbálta telefonon hívni Bartók Csabát, de nem érte el a szegedi politikust. 

Bartók Csaba a szegedma.hu munkátársának azt mondta, hogy Molnár hazudott. A kübekházi polgármesterről pedig azt jegyezte meg, hogy ő egy főállású kormánybíráló. A pályázatok ügyében pedig azt ajánlotta a kübekházi polgármesternek, hogy forduljon segítségért választókörzete megválasztott szocialista politikusához.

Molnár egyébként azt is megosztotta a közösségi oldalán, hogy a hét elején már telefonon figyelmeztették arra, hogy elégtételt fognak venni. 

A lap azt írja, a szintén Csongrád-Csanádi faluban, Mártélyon is darázsfészekké kezd átalakulni a település, a polgármester állítása szerint őt konkrétan a választás estéjén megfenyegették.

Putz Anita azt írta, hogy őt már a választás éjszakáján felhívta egy Fideszes aktivista, és azt mondta a mártélyi polgármesternek, hogy készülődjön.

„Álljak fel, még méltósággal megtehetem. Hamarosan kezdődik a teljes lejáratás, megaláztatás és akár sokkal rosszabb is. Nyert a kormányzó párt, nekem mennem kell”

- írta a közösségi oldalán Putz Anita kedden. Szerdán egyébként Lázár János, a Csongrád-Csanádi 4-es választókörzet (Mártély is idetartozik) múlt héten újra megválasztott parlamenti képviselője beszélgetésre hívott Mártély hat képviselője közül négyet. Putz Anita azonban úgy értelmezte Lázár kezdeményezését, hogy az ellene irányul. A kedden történtek miatt képviselő már bejelentette lemondását. Ezzel együtt múlt vasárnap mártélyi polgármesterként Putz gratulált Lázár Jánosnak.

Lázár a Vásárhelyi Televíziónak azt mondta a mártélyi találkozóról távozva, azért jött a faluba, hogy megköszönje a képviselőknek, hogy támogatták a választási kampányban.