Így és itt szavazhat külföldről áprilisban

Rövid videó, amiben minden benne van, amit tudni kell. 

A párt készített egy kisokost, és egy térképet is azokról a külképviseletekről, amelyeken szavazni lehet április 8-án.

Szakértők nagyjából 700 ezerre teszik a megélhetési okokból külföldre menekült magyarok számát, tehát legalább félmillió szavazópolgár kényszerül erre a bonyolult, és sokszor költséges eljárásra. A Jobbik korábban javasolta, hogy ők is küldhessék el levélben voksukat, mint az elszakított területeken élők, ám a Fidesz ezt - minden bizonnyal politikai számításból - elutasította.

Januárban Vona Gábor azt kérte a miniszterelnöktől, hogy, ha már a választójogi szabályozás megváltoztatására nincs idő, legalább a külképviseletektől messze élő, külföldön dolgozó honfitársaink hazautazását könnyítsék meg. A Jobbik elnöke szerint a nagy nemzetközi légitársaságokkal, valamint vasút- és buszvállalatokkal egyeztetve kellene lehetővé tenni, hogy a választás hetében azok a magyarok, akik nem valamelyik magyar külképviselettel rendelkező nyugat-európai nagyváros közelében élnek, soron kívüli, kedvezményes jeggyel haza tudjanak utazni.

Kormányzati intézkedést kér Vona a nyugatra menekült magyarok voksolásának elősegítéséhez

Ismert, a Nyugatra emigrált magyarok nem szavazhatnak levélben, csakis a külképviseleteken személyesen, hosszú-hosszú sorállást követően. Vona Gábor, a Jobbik elnöke nyílt levelében arra kéri Orbán Viktort, a kormány vasút- és buszvállalatokkal, valamint légitársaságokkal egyeztetve tegye lehetővé, hogy a szavazni vágyó nyugati magyarok kedvezményes áron jöhessenek haza voksolni.