Átigazolások - A Real Madridban fejezné be a horvát legenda, a Barcelona pedig beárazta fiatal játékosát

Átigazolások - A Real Madridban fejezné be a horvát legenda, a Barcelona pedig beárazta fiatal játékosát

Bár a koronavírus-járvány miatt a nyár közepén fejeződnek be a fontosabb labdarúgó-bajnokságok, azért a nemzetközi átigazolási időszak már éledezik.

A La Gazzetta dello Sport szerint az aranylabdás Luka Modric a Real Madrid futballistájaként szeretné befejezni játékoskarrierjét.

A spanyol királyi gárda világbajnoki ezüstérmes horvát játékmestere az olasz lapnak azt nyilatkozta, hogy meggyőződése szerint még két évig tud magas szinten teljesíteni.

"Aztán itt fejezném be a pályafutásomat, de hogy ez így lesz-e, az a klubtól is függ"

- mondta a 34 esztendős középpályás, aki a Tottenham Hotspurtől 2012-ben szerződött át a Realba. Élő kontraktusa 2021 nyaráig szól a fővárosi együttesnél, amellyel az elmúlt években minden jelentős trófeát begyűjtött: bajnokságot, kupát, spanyol és európai szuperkupát, továbbá négy-négy alkalommal klubvilágbajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert.

A legsikeresebb éve 2018 volt, amikor is a horvát nemzeti együttessel ezüstérmes lett az oroszországi vb-n, ő maga pedig kiérdemelte a kontinens legjobb labdarúgóját megillető Aranylabdát. A válogatottban eddig 127-szer jutott szóhoz, s 16 gólt szerzett.

A koronavírus-járvány miatt felfüggesztett, majd az elmúlt hétvégén újraindult spanyol bajnokságban Modric 23 alkalommal szerepelt a blancóknál, s háromszor volt eredményes.

Nemet mondtak a Unitednek

Az FC Barcelona nemet mondott a Manchester United újabb, immár 150 millió eurós ajánlatára is, amelyet a spanyol futballbajnok vezetésének tett a 17 éves szupertehetségért, Ansu Fatiért.

A Sport című katalán napilap emlékeztetett rá, hogy a múlt héten a Barca részéről kétszer is elutasító válasz érkezett az MU címére, amikor a szigetországiak 100 millió eurót ígértek a tini csatár átengedéséért. Előbb Josep Maria Bartomeu klubelnök szögezte le, hogy "semmi pénzért" nem válnak meg Fatitól, szombaton pedig a katalánok utánpótlás-igazgatója, Xavier Vilayoana nyilatkozott úgy, hogy sosem gondolkoztak az ifjú labdarúgó eladásán.

A Sport szerint azonban a Manchester még megszerezheti magának a bissau-guineai származású, októberben nagykorúvá váló spanyol utánpótlás-válogatott labdarúgót, ha a játékos elfogadja az angolok ajánlatát és a manchesteri klub kifizeti érte a Barcának a szerződésének záradékában foglalt kivásárlási árat, amely 170 millió euró.

Egyre közelebb az angol együtteshez a német csatár

A Goal.com értesülései szerint Timo Werner, az RB Leipzig német csatára jelezte, hogy az augusztusi Bajnokok Ligája negyeddöntőn már nem lépne pályára a német csapat színeiben, mivel szeretne a nyáron minél hamarabb az új csapatánál kezdeni a beilleszkedés miatt.

Mint ismert, a német válogatott támadó korábban a Liverpool-hoz állt közelebb, ám angol lapértesülések szerint a Chelsea együtteséhez fog igazolni, nagyjából 60 millió euró körüli összegért.