Költségvetési és munkaadói forrásból támogatná a lakhatást a Jobbik

Költségvetési és munkaadói forrásból támogatná a lakhatást a Jobbik

Lakhatási támogatási rendszert vezetne be a Jobbik, mivel a lakhatási káosz rengeteg ember érint hátrányosan – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke. Mint ismertette, ez a szisztéma egy online felületen elérhető, havi 20-50 ezer forintos keretet biztosítana az azt igénylőknek.

A politikus közölte, a támogatási formának két lába van: egyrészt a

költségvetésből finanszíroznának

lakhatási célokat, másrészt a

lakhatási célú cafetériát terjesztenék ki,

hogy a munkaadók is támogathassák – adómentesen – munkavállalóik lakhatását.

Emlékeztetett, az albérletárakat a válságidőszak átmenetileg megállította, azonban azok megint csúcs felé közelednek, és a közeljövőben vélhetően újabb rekordot fognak megdönteni. A Jobbik Mi Várunk programjával évek óta azt szeretné elérni, hogy az állam építsen bérlakásokat, melybe a piaci bérleti díjak legfeljebb feléért lehessen beköltözni. A kormányzat azonban „a maradék bérlakásvagyont is megpróbálta dobra verni”, ezt csak az ellenzék civilekkel összefogó ereje tudta valamennyire megállítani – mondta Z. Kárpát.

A Fidesz tehát a vagyon kijátszásának oldalán áll, mi a magyar jövő oldalán állunk, a tömeges bérlakásépítések pártján – szögezte le az ellenzéki honatya, hozzátéve, a kormányváltásig egy, a családok költségvetését figyelembe vevő lakhatási támogatási rendszert szeretnének bevezettetni. Ennek megjelölték a költségvetési forrásait, melyek

egy-két kormányzati piramisépítés költségéből

kitermelhetők – közölte.