A Lánchíd felújítása érdekében indít gyűjtést az MTA volt elnöke

A Lánchíd felújítása érdekében indít gyűjtést az MTA volt elnöke

Pálinkás József, a közösségi oldalán arra hívta fel a figyelmet, hogy 2021. szeptember 21-én lesz Széchenyi István születésének 230. évfordulója. Ennek kapcsán arra szólított fel, a Magyar Tudományos Akadémia volt elnöke, hogy 

Széchenyi hitvallásához méltóan készüljünk az évfordulóra, vessünk véget annak a kicsinyes és méltatlan politikai játszmának, ami Széchenyi egyik legjelentősebb alkotása, a Lánchíd körül zajlik.

A megosztott országnak szinte nincsenek közös ügyei. Reméljük, hogy világhírű szimbólumunk a Lánchíd még közös ügy. Ha már ezen sem lehet majd átmenni, mert felújítás nélkül hamarosan le kell zárni, ez a közös utunk is lezárul. - olvasható Pálinkás József bejegyzésében. 

Széchenyi egy évi jövedelmét ajánlotta fel a nemzet javára, Pálinkás egy napi jövedelmet kér

Az akadémikus úgy vélte, a "legnagyobb magyar" szellemi örököseiként saját jövedelmünkből, anyagi lehetőségünknek megfelelően, felajánlást kell tennünk a Lánchíd felújítására szolgáló alap létrehozására. 

“Ha egy 365-öd Széchenyik vagyunk, az már megtiszteltetés!"

- írja felhívásában Pálinkás József aki aki arra kér minden idehaza és külföldön élő, magát magyarnak valló embert, mutassuk meg együtt, hogy 181 évvel a Lánchíd építési munkálatainak megkezdése után is képesek vagyunk összefogni és áldozatot vállalni a mára Magyarország és fővárosunk szimbólumává vált Széchenyi Lánchíd gyors és teljes felújítása érdekében.