Néhány perces ott tartózkodásra készülnek a befogadóállomásokon

Lázár szerint ugyanis a körmendi és szentgotthárdi táborok csak átmeneti szállások lesznek, amelyek mindössze néhány perces ott tartózkodást biztosítanak (hogy ezt mégis hogyan szeretnék kivitelezni, már más kérdés).
[fb_pages_codes:immigration]

Magyarország egyetlenegy bevándorlási pontot, bevándorlótábort nem létesít, mi olyan őrzött átmeneti szállásokat tartunk fönn, ahol ideiglenesen kerülnek elhelyezésre a határt illegálisan, törvényellenesen átlépők

- mondta.

Lázár János szerint tavaly, a körmendi és a szentgotthárdi befogadóállomások érdemben nem befolyásolták az ott élők életét, amennyiben előáll egy kritikus helyzet, akkor átmeneti, őrzött szállásokat hozunk létre - mondta. A miniszter kiemelte, hogy az érintett önkormányzatokkal szorosan együttműködve, kéréseiket teljesítik annak érdekében, hogy ez a lakosság számára legkisebb terhelést se jelentse.

Olyan, átmeneti őrzött szállásokra, amelyek rövid, néhány percig biztosítják az ott tartózkodást, meggyőződésem szerint szükség lehet, felkészülünk a legrosszabbra, abban bízunk, hogy Brüsszel olyan sikeres bevándorláspolitikát folytat, hogy erre 2016-ban már nem lesz szükség - mondta.

Bana Tibor és Lázár János pengeváltását itt élvezheti: